Teater

Inatt blir allting annorlunda Discoteca Paraiso

Inatt blir allting annorlunda är en föreställning om livet på natten - om hopp, längtan, illusioner och kärlek - på andra sidan dagsljuset. Martin Rosengardten är tillbaka på Kulturhuset Skärholmen med en pjäs av den hyllade tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig.

Biljetter

En sjuttonårig flicka, en gammal ryss, fyra kvinnor från Kanada, ett gäng bulgarer, 30 spanjorer, en skogshuggare från norr och många fler från hela världen är på Paradiset just ikväll. Kanske har du varit där, kanske är det dit du vill. De flesta kommer in, vissa blir stoppade i dörren, någon slinker in genom nödutgången. Musiken dunkar på dansgolvet. Alla som är där söker efter möten, önskar kärlek, hoppas på sex, törstar efter äventyr och längtar efter en fantastisk natt. Längtar efter allt det som varit eller efter allt det som kan bli.

Roland Schimmelpfennig är en av Europas just nu mest uppmärksammade, nyskapande och hyllade dramatiker. I natt blir allting annorlunda är en text som ursprungligen skrevs för hans teatergrupp i Havanna 2016. Pjäsen uruppfördes på den internationella teaterfestivalen La Habana 2016 och spelades sammanlagt tre gånger under uppsikt av den statliga censuren. Sedan dess har den aldrig spelats på Kuba.

Film från repetitionerna

Remote video URL