Teater

HOME, SWEET HOME?

Scenkonstkompaniet O är i gång med skapandet av den allomslutande, deltagandebaserade föreställningen HOME, SWEET HOME? som har urpremiär på Kilen i slutet av augusti. Under perioden 27 maj-15 augusti får vi följa arbetsprocessen där föreställningens förutsättningar och möjligheter skapas – fast på avstånd.

Skapandet: Galleri 1, 27 maj-15 augusti 2021
Urpremiär: Kilen, augusti 2021

Kom gärna förbi och kika in genom fönstren i Galleri 1 eller följ skapandet av HOME, SWEET HOME?  här.

Scenkonstkompaniet O bjuder den här gången på en helhetsföreställning som utgår från publikens minnen. Här arkiveras minnen varsamt, för att sedan användas i repetition och gestaltning. Själva arbetsplatsen och arkivet är scenen där minnen samlas in, repeteras och gestaltas. Alla som lämnar in ett minne är lika mycket med i föreställningen som skådespelarna, arkivarien och publiken.

HOME, SWEET HOME? handlar också om tillhörighet och vad det betyder att känna sig hemma, att känna sig trygg - att höra till. Vems minnen, berättelser och upplevelser får ta plats och bli en del av historien vi kollektivt berättar om oss själva? Föreställningen behandlar även möjligheterna och omöjligheterna med att vara tillsammans och viljan att höra hemma på en plats, i ett samhälle, i världen, hos andra och med sig själv. 

Det fina med HOME, SWEET HOME? är att besökare får vara med hela vägen, från arkivering och skapande till framförandet, eller välja att bara betrakta delar av föreställningen.

Den 27 maj-15 augusti skapas processen. I augusti öppnar HOME, SWEET HOME? sina dörrar för publiken inne på Kilen.

Scenkonstkompaniet O är en sammanslagning av Poste Restante och Osynliga Teatern. Grundarna Tomas Rajnai och Jens Nielsen var senast aktuella på Kulturhuset Stadsteatern 2019 med Osynliga Teatern och hörlursvandringen Porträttet. 

HOME, SWEET HOME? är en samproduktion mellan Scenkonstkompaniet O och Kulturhuset Stadsteatern.

Med stöd av: Stockholms Stad och Kulturrådet. 

När

Bilder