Teater
/
Parkteatern

Gruffalon

När Marionetteatern gör teater av berättelsen om Gruffalon spelar fantasin huvudrollen. De kända figurerna får ny gestalt i en lekfull saga där vardagsföremål förvandlas till historiens huvudpersoner. Men vem skrämmer vem och finns verkligen Gruffalon på riktigt?

Räven, ugglan och ormen vill alla gärna ha en mus till middag och tror de hittat ett enkelt byte. Men Skogens lilla mus är smartare än så. Genom att hitta på historien om den läskiga och glupska Gruffalon lyckas musen komma undan när han är ute på sin skogspromenad.

Berättelsen om Gruffalon är en vida älskad, skriven på vers av Julia Donaldson i svensk översättning av Lennart Hellsing. 2009 blev Gruffalon tecknad kortfilm som bland annat nominerades till en Oscar för bästa kortfilm och belönats med många andra fina priser.

Ida Steén är skådespelare utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. På Marionetteatern har hon setts i Da-Da-DaAliceMinnen och Ett frö i rymden. Med Gruffalon gör Ida sin regidebut och tillsammans med sin medspelare Magnus Erenius skapar hon en helt egen version av Julia Donaldsons kända berättelse.

Varför står det inte när och var Gruffalon spelar?

Föreställningarna med Parkteatern genomförs som pop up-er under perioden 11 juni-2 juli för att säkerställa att rådande restriktioner kring corona följs. För att kunna möta vår publik i parklekar runt om i stan kommer därför inte exakta platser, dagar och tider för föreställningarna skrivas ut. Vi spelar för dem som befinner sig i parkleken där och då. Det går inte att förboka fribiljetter eller paxa platser i förväg. 

Gruffalon spelar även på Kulturhusets tak i juli och september. Läs mer och boka din biljett här.