Gasljus

Gasljus är en thriller av den brittiske dramatikern Patrick Hamilton. Berättelsen handlar om Bella som långsamt bryts ner av sin make bakom hemmets stängda dörrar. Pjäsen gav upphov till begreppet "Gaslighting", en form av psykisk misshandel som går ut på att manipulera en människas verklighetsuppfattning.

Pjäsen hade urpremiär i London 1938 och blev en omedelbar succé och är en av de föreställningar som haft längst spelperiod i Broadways historia. 

Bella känner sig inte trygg i huset där hon bor. Hon hör fotsteg från övervåningen och ljuset går upp och ner fast hon tror sig vara ensam. I takt med att mörkret faller växer Bellas oro. När hon ikväll får ett oväntat besök tvingas hon ställa sig den smärtsamma frågan om hur väl hon egentligen känner mannen hon är gift med.

I rollen som Bella ser vi Helena af Sandeberg som är tillbaka på Stadsteatern. Här har vi genom åren bland annat sett Helena i uppsättningar som Hedda GablerTre systrar och Petra von Kants bittra tårar. I ensemblen finns även Henrik Norlén, Kristofer Kamiyasu och Eva Rexed. För regi står Melody Parker, som med Gasljus gör sin Stadsteater-debut.

Intervju med Melody Parker

Remote video URL
Medverkande

Biljettinformation

Premiärdatum och biljetter släpps senare

Vi värnar om teatern, kulturen och framför allt vår publik. På grund av Covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade pjäser uppskjutna tills vi med säkerhet kan spela. Premiärdatum är inte bestämt, besked kommer så snart det är möjligt. Ingenting är som det brukar, men vi är igång – med eftertanke!

Biljetter