Teater

Förbannelsen

Sara Stridsberg berättar om två systrar och deras far i sin nyskrivna pjäs. En hudlös kärlek binder dem samman och stöter dem samtidigt ifrån varandra. Tre människor. Tre berättelser. Tre sanningar om kärlek och svek - med glimtar av ljus och en drastisk humor. Eva Dahlman regisserar Philip Zandén, Liv Mjönes och Asta August som för första gången kommer till Stadsteatern.

Biljetter

Nina besöker sin far som bor ensam på en ö i havet. Lillasyster Rebecka ligger på sjukhus efter ännu ett självmordsförsök. Storasyster Nina önskar intensivt att hennes lillasyster ska få livsviljan tillbaka. Fadern ser sig själv i Rebecka och vill att hon ska se honom, men Rebecka ser bara sig själv. Lillasyster anförtror sig åt Nina, men kräver tystnad tillbaka. Mitt i denna treenighet står Nina, den vuxna storasystern. Hon älskar dem båda, med en kärlek som gör ont, men förstår ingenting.

Förbannelsen är en nyskriven pjäs av Sara Stridsberg. Hon har Augustprisnominerats fem gånger, belönats med flera stora litterära priser som Nordiska rådets litteraturpris och De Nios stora pris och nominerades till det prestigefyllda ManBooker-priset för romanen The Faculty of Dreams/Valerie 2019.

Har du blivit utsatt för övergrepp? Har du självmordstankar?
Det finns hjälp att få. Ring Självmordslinjen, telefonnummer 90101.

Medverkande