Teater

Extrainsatt

KOM INTE HIT! – Om du tycker att samtiden är rimlig, väl avvägd och inspirerande. Alla andra är välkomna till nyhetsteater av och med Rachel Mohlin. Tillsammans med sina vänner Magnus Krepper och Julia Lyskova draggar de i nuets undermedvetna och levererar imitationer, satir och okänsliga samtidskommentarer. (PS. Det finns sprit.)

Biljetter

Om föreställningen

Välkommen in på teatern för att fly verklighetens galenskap, in i satirens ljuvliga värld. Med avstamp i veckan som gått bjuds det på dans, imitationer och nyskriven musik, kryddat med aktuella sketcher. Som en febertermometer i samtidens armhåla.

Högt och lågt, litet och stort. Ingen skonas när Rachel Mohlins nybildade frigrupp får fritt spelrum att driva med samtiden. 

Kvällen skapas tillsammans med komikern och författaren K. Svensson, kulturskribenten och komikern Essy Klingberg, psykologiprofessorn Mats Lekander samt  tyvärr seniorkomikern Mattias Konnebäck.

Rachel Mohlin 

Komiker, författare och skådespelare som synts och hörts i publiksuccéer som Kvarteret Skatan, både på tv, teater och i film samt Sveriges Radios satirprogram Public Service. För det senare tilldelades hon Parneviksstipendiet för sin imitationskonst.

Som regissör och manusförfattare står hon bakom kritikerrosade scenföreställningen Man På Prov och (ena halvan av) tv-serien Rachel och Jossan.

Ensemblen 

Julia Lyskova är skådespelerska, programledare och poddare i en av Sveriges mest omtalade poddar Daddy Issues. 2022 hade hon huvudrollen i Mommy Issues på Kulturhuset Stadsteatern. 

Magnus Krepper är skådespelare och dansare som spelat i många teateruppsättningar och vi har sett honom som Palle i Solsidan. Senaste rollen på Kulturhuset Stadsteatern var i Eirik Stubøs uppsättning av Lars Noréns Tiden är vårt hem

Musiker: Jonas Öijvall

Idé och Regi: Rachel Mohlin
Musikaliskt ansvarig: Jonas Öijvall
Ljus: Evelina Mattson
Scenografi: Torulf Wetterrot , Rachel Mohlin
Kostym: Tina Rydergård, Rachel Mohlin

Medverkande

Inför besöket

Kom i god tid innan föreställningen börjar, gärna minst en halvtimme, då hinner du hänga av dig i garderoben, hitta din plats och kanske äta och dricka något. 

Ryggsäckar, väskor och påsar större än 30 x 20 cm. (ca. ett A4-ark) samt större ytterkläder får inte tas med in i salongen.  

Garderoben på Entréplan är öppen i samband med föreställning. 

Mat & dryck

Pausservering

I Klarafoajén erbjuds pausservering i samband med föreställningar på Lilla scenen. Om du förbeställer har du förtur till de trevliga små borden i foajén. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning