Teater

Drivhuset

Det är juldagsmorgon på den statliga anstalten. Dagen börjar med dåliga nyheter. Patient 6457 har dött under mystiska omständigheter, och patient 6459 har fött barn. En omöjlighet på en så strikt övervakad arbetsplats. Institutionens självupptagne chef är inte nöjd. Nobelpristagaren Harold Pinter pjäs har översatts av Klas Östergren och regisseras av Stefan Metz med Peter Andersson i huvudrollen.

Biljetter

På det här evenemanget krävs från 1 december 2021 vaccinationsbevis av dig som besökare. Läs mer här om vad som gäller.

Dagen börjar uselt när Gibbs levererar dåliga nyheter till chefen för den statliga anstalten, den självupptagne Roote. En patient har dött och en har fött barn, något som inte borde vara möjligt. Institutionens chef Roote tillsätter en intern utredning, ledd av Gibbs, och snart pekar bevisen åt ett och samma håll. Vad är det som har hänt?

Drivhuset är ett tragikomiskt mästerverk av den brittiske Nobelpristagaren Harold Pinter, översatt till svenska av Klas Östergren. Med intelligens och subversiv humor kommenterar Pinter farorna med okontrollerad makt – Iika relevant idag som när den skrevs. Pinter skrev Drivhuset redan i slutet av 50-talet, men lät den ligga ospelad till 1980. Den har sedan dess blivit en av författarens mest spelade och uppskattade pjäser, och får nu en efterlängtad Sverigepremiär. 

Regi av Stefan Metz, som tidigare satt upp Barnen, Hemsöborna och Pappan på Kulturhuset Stadsteatern. I huvudrollen som Roote ser vi Peter Andersson, som med Drivhuset gör sin fjärde Pinterroll på Kulturhuset Stadsteatern.

Medverkande

Mat & dryck

Servering i Klarafoajén 

Under kvällarna är serveringen öppen i den trevliga Klarafoajén. Foajén öppnar en timme innan föreställningarna. 

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning