Teater

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Den publik- och kritikerrosade De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är tillbaka på Unga Klara - en science fiction-thriller om vänskap, framtidstro och om terrorns och fascismens mekanismer. En högaktuell berättelse av Augustprisbelönade Johannes Anyuru, i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi.
Biljetter

Läs mer och boka biljetter på Unga Klaras hemsida.

Vid eventuell av- och ombokning, vänligen kontakta Tickster Support på support@tickster.com eller ring 0771-47 70 70 så hjälper dom dig.

Medverkande

Ester Claesson

Bianca Cruzeiro

Tina Pour Davoy

Binyam Haile

Astrid Kakuli

Robin Keller

Bashkim Neziraj

Davood Tafvizian

Produktion

Dramatisering och regi: Farnaz Arbabi

Dramaturg: Marie Persson Hedenius och Jens Ohlin

Scenografi: Jenny Kronberg

Kostymdesign: Elin Hallberg

Musik: Mikael Karlsson

Ljusdesign: Johan Sundén

Maskdesign: Erika Nicklasson

Regiassistent: Emelie Karlsson

Rekvisitör och attributmakare: Sofia Andersson

Grafisk design: Studio Parasto Backman

Bokförlag: Norstedts

Teaterförlag: Draken Teaterförlag

I samarbete med Uppsala stadsteater.

Allt börjar med en misslyckad terrorattack. En av terroristerna överlever. Hon är en ung kvinna som hävdar att hon kommer från framtiden. En framtid där attacken lyckades och ledde till ett Sverige där fascism och våld delat befolkningen itu.

Några år efter attentatet besöker en författare den rättspsykiatriska anstalt där flickan är placerad. Författaren får höra en märklig berättelse om ett framtida Sverige, där överheten tvingar medborgarna att underteckna ett kontrakt. Bryter du kontraktet blir du placerad i ett läger för att assimileras. Om du försöker fly, dör du.

Flickans berättelse kryper in under huden på författaren. Tänk om hon talar sanning? Och om hon gör det - går framtiden att rädda?

På scenen ser vi Astrid Kakuli, Bashkim Neziraj/Binyam Haile, Davood Tafvizian, Ester Claesson, Bianca Cruzeiro, Robin Keller och Tina Pour Davoy. Med musik av Mikael Karlsson.