Teater

Cyrano de Bergerac

Alexander Mørk-Eidem är tillbaka på Stadsteatern med en ny version av Cyrano de Bergerac – utan näsa. I centrum av detta triangeldrama står Roxane. Den unga Christian är mycket intresserad av henne. Det är också Cyrano, han älskar Roxane. Ändå hjälper han sin rival Christian att vinna hennes hjärta. Varför Cyrano, varför? Med Josefin Asplund, Lancelot Ncube, Alexander Lycke, Kayo Shekoni m.fl.

Biljetter

Christian älskar Roxane, det gör även Cyrano. Roxane i sin tur vill ha den unge, vackre Christian men är inte särskilt imponerad av hans sätt att uttrycka sig, hon vill ha känslor och poesi. Cyrano har talets gåva, men inte självförtroende nog att uttrycka sina känslor för Roxane. Istället jonglerar han med orden och bokstavligen lägger dem i Christians mun så att det som inte får hända faktiskt blir verklighet. Cyrano är snabb i käften, han är smart, han kan slåss, han är coolast i stan – men han mäktar inte med att se en kvinna i ögonen och säga att han älskar henne. Varför Cyrano, varför? 

För första gången på Stadsteatern ser vi Josefin Asplund (Snöänglar, Top Dog, Vikings), Lancelot Ncube (Kalifat, Normala människor) och artisten, programledaren och skådespelaren Kayo Shekoni (Afro-Dite, Fångarna på fortet, En druva i solen på Riksteatern). Titelrollen görs av Alexander Lycke som Stadsteaterns publik känner igen från Hair och De Tre Musketörerna. På scenen ser vi en stor ensemble med många välkända ansikten som Shebly Niavarani,  Leif Andrée och Gerhard Hoberstorfer.

Alexander Mørk-Eidem är tillbaka på Stora scenen med Martin Crimps nyskrivna version av Cyrano de Bergerac. Dramat är baserat på Edmond Rostands rimmade pjäs men har iklätts en modern spoken word kostym som i denna uppsättning blandar fri vers och beats med svärds-skrammel från 1600-talet i en snabb och rapp berättelse om självkänsla och ordets makt.

Martin Crimps pjäs Cyrano de Bergerac hade urpremiär på Playhouse Theatre i London 2019 och gjorde succé på National Theatre i London med James McAvoy i titelrollen.

Medverkande