Teater

Clowner ego

Clowner ego är en nyskriven teaterföreställning skapad av unga från Husby. Föreställningen handlar om att byta identitet beroende på situation och alla de känslor som kommer upp när man förändrar bilden av sig själv. Clowner ego är ett projekt inom Scen utanför C och sätts upp inom ramen för Scenen är din. Urpremiär 8 juni.

Biljetter

Clowner ego är en nyskriven teaterföreställning om identiteter och om vem man är i olika rum, eller egentligen vem man tvingas till att vara. Det är som olika masker vi ständigt har med och sätter på oss beroende på i vilka rum vi befinner oss. Hur mycket pallar man växla mellan dessa alter egon? Vad händer bakom maskerna? Och vad händer när vi tar av dem?

Föreställningen handlar om att byta identitet beroende på situation och alla de känslor som kommer upp när man förändrar bilden av sig själv. Känslan av att en snara dras kring halsen, och den ständiga osäkerheten på om man verkligen lyckades övertyga eller om man bara framstod som en clown.

I Clowner ego har ungdomarna utgått från sina egna upplevelser och erfarenheter kring identiteter. Vi får följa med i sketcher av vardagliga händelser där ungdomarna tvingas ta fram sina egna masker för att hantera de olika situationerna de befinner sig i.

Med Tarza Shorash, Nua Ali, Tavin Alimoradi, Zakaria Ali och Abyan Saed

Manus och bearbetning:
Tarza Shorash
Tavin Alimoradi
Abyan Saed
Nisrin Berrada

Illustration: Tarza Shorash

Scenen är din är ett koncept inom vilket Kulturhuset Stadsteatern hjälper unga att förverkliga sina konstnärliga idéer. Alla unga under 25 år är välkomna att ansöka till Scenen är din med sina kulturprojekt.

 

Läs mer om Scenen är din och ansök med ditt eget kulturprojekt.

 

Scen utanför C startades hösten 2022 och drivs av Ung Teaterscen i samarbete med Riksteatern. Projektet syftar till att sänka trösklarna till den professionella scenkonsten för ungdomar i förortsområden, och samtidigt lyfta deras röster och perspektiv. Scen utanför C genomförs i Stockholm, Göteborg och Malmö och riktar sig till ungdomar mellan 15-25 som har en koppling till, bor eller växt upp i förorten. Projektet finansieras av Postkodstiftelsen.