Teater
/
Unga Klara

Buster Keaton på månen

Suzanne Osten återvänder till Unga Klara med en pjäs av Gunilla Linn Persson om syskonkärlek och barndomens farsartade tillvaro i ett äktenskapligt haveri. Det är en slapstick om en vanlig dysfunktionell familj och en brutal, men väldigt rolig berättelse. Urpremiär den 20 augusti! Biljetterna släpps senare i vår.
Biljetter

Läs mer & boka biljetter på Unga Klaras hemsida.

Medverkande

Siri Hamari

Gustav Deinoff

Parwin Hoseinia

Maria Johansson

Klas Lagerlund

Dijle Yigitbas

Produktion
Av

Gunilla Linn Persson


Regi

Suzanne Osten


Dramaturg

Erik Uddenberg


Scenografi och kostym

Rikke Juellund


Maskdesign

Linda Gonçalves


Musik

Maria Johansson Josephsson


Ljusdesign

Torkel Blomkvist


Koreografi

Rickard Hasslinger


Ljuddesign

Robin af Ekenstam


Scenografi- och kostymassistent

Annika Tosti


Regiassistent

Josefin Wulff


Attributmakare

Sofia Andersson


Processforskare

Ann-Sofie Bárány


Grafisk design

Studio Parasto Backman


Förlag

Teater & Musik

The master returns

Suzanne Osten kommer tillbaka till Unga Klara med Buster Keaton på månen, en pjäs om syskonkärlek och barndomens farsartade tillvaro i ett äktenskapligt haveri, en slapstick om en vanlig dysfunktionell familj. Författaren och dramatikern Gunilla Linn Persson har skrivit en pjäs om två barn i en familj där föräldrarna inte förmår att vara föräldrar. Det är en brutal, men väldigt rolig berättelse.

Berättelsen vävs samman med filmstjärnan och komikern Buster Keatons barndom. Buster var bara tre år gammal när han började uppträda tillsammans med sina föräldrar i ett vaudevillenummer där Buster föreställde ett olydigt barn som fadern kastade runt, in i kulisserna, ned i orkesterdiket och ibland ut i publiken. Det sägs att det var Busters gudfar, utbrytarkungen Harry Houdini, som gav honom smeknamnet "Buster". I föreställningen Buster Keaton på månen får du träffa både Buster Keaton och Harry Houdini!