Teater
/
Soppteatern

Befrielsekriget

Komikern Marika Carlsson i en varm, rolig och ärlig föreställning om fördomar, homosexualitet och tro. Men framförallt – om att våga vara sig själv!

Biljetter

Genom åren har Marika alltid utgått ifrån sig själv på scenen och några av hennes mest uppmärksammade föreställningar har kretsat kring etnicitet. Nu lyfter hon upp nya frågeställningar utifrån sin uppväxt inom pingströrelsen, vilket lade grunden för en religiös fanatism och homofobi hos henne. Allting vändes upp och ner när hon insåg att hon själv var homosexuell och hon ifrågasatte hela sin världsbild. Plötsligt såg hon sin omgivnings märkliga fördomar både på religion och på homosexualitet.

"Utan mina fördomar skulle min humor försvinna"  Marika Carlsson

Vad är en tro och varför är vi så stolta över vårt sekulariserade samhälle? Vi säger att vi inte tror på en Gud, men ändå gifter vi oss, döper våra barn och begraver oss i kyrkan. Kan man verkligen skämta om bibeln, homosexualitet och tro? Marika hävdar att vi kan det och efter den här föreställningen är du inte längre fördomsfull, inte heller befriad från fördomar, utan fördomsmedveten. 

Vilken soppa serveras?

7 sep - Broccolisoppa med pepparrotssmetana

8 sep - Höstens rotfruktssoppa med friterad surkål

24 sep - Broccolisoppa med pepparrotssmetana

Har du frågor om allergier eller vill veta mer om soppan, mejla: soppan@gladaankan.se