Teater

Amour

Det äldre paret Anne och George har älskat varandra hela livet. När Anne får en stroke lovar George att han ska vårda henne. Men vad händer med kärleken när den man älskar blir en annan? När Michael Hanekes Oscarsbelönade film "Amour" sätts upp på scenen i regi av Kjersti Horn, med Marika Lindström och Niklas Falk i huvudrollerna, skildras kärleken i bländande ljus och djupaste mörker.

Biljetter

Anne och George har levt tillsammans hela livet och delat allt, inte minst sin stora kärlek till musiken. När Anne drabbas av en stroke förändras hon. George lovar att vårda sin älskade och låta henne slippa sjukhuset. Han ska vårda henne - tills döden skiljer dem åt. Ett beslut som är både självklart och utmanande. Vad händer med kärleken när kroppen inte längre orkar och såväl minnet som talet sviker? Vad händer när den man älskar blir en annan?

Den österrikiske filmskaparen Michael Haneke hör till vår tids viktigaste och mest nyskapande berättare med hyllade och provocerande filmer som Pianisten, Funny Games och Det vita bandet. Amour belönades med Guldpalmen i Cannes 2012 och vann en Oscar för bästa utländska film 2013.

Nu sätts Amour för första gången upp på scenen i regi av Kjersti Horn, och här fortsätter scenografen Sven Haraldsson sitt samarbete med filmfotografen Andrea Grettve (senast Linje Lusta på Dramaten).

Medverkande