Teater
Fri scen

AMFI #5 MORAL ENLIGT MEDEA

Athena Farrokhzads nya pjäs "Moral enligt Medea" börjar när barnen är döda och dramat är över. Vad har Medea att säga om sin gärning? Vart ska hon ta vägen? I en språklig lek med Medea som litterär gestalt skriver Farrokhzad Medeas försvarstal. Saga Gärdes uppsättning väver samman pjäsen med Euripides drama och dokumentärt material som sätter Medeas öde i ett samtida ljus.

Biljetter

Efter den kritikerhyllade uppsättningen av Krigerska på Backa Teater gästar Athena Farrokhzad och Saga Gärde Fri scen i ett  nytt samarbete med ljusdesignern Ellen Ruge och David Gülichs  ljuddesign. Föreställningen ramas in av nyskriven musik av Tebogo Monnaktgotla och projektet ingår i Amfis serie med ny dramatik.

Amfi är en plattform för ny dramatik som vill utveckla scenkonsten främst genom språket. I samarbete med de scener vi gästar vill vi verka för en kontinuerlig diskussion kring den nya dramatiken och visa på dramatikerns betydelse för att utveckla scenkonsten i takt med vår omvärld.

Föreställningen är 1.15 min. och genomförs med stöd av Region Skåne och Kulturrådet.

amfiplay.se