Teater
/
Fri scen

Allt för Alla

En lekfull, musikalisk föreställning om influencers genom tiderna. Med texter från Hemmets husmoderslexikon sjungs ättikans lov till bombastisk operakareokee. Det snurras på Astrolyckohjulet i hopp om att hitta sin rätta andra hälft. Med kråkor, en hund och travar med veckotidningar som Allt för Alla och Idun, där man aldrig vet var kråkan landar.

Biljetter

På det här evenemanget krävs vaccinationsbevis av alla besökare över 18 år. 
Läs mer om vad som gäller här.

Kanske någonstans mitt i kvinnohistorien, mellan svärtan och det rosa chifonet. En omslutande, hjärtevärmande publikfavorit att inte missa.

På djupaste allvar och naivistisk humor i ett scenrum av recyklad scenografi gör performancekompaniet KEL en föreställning av artiklar från gamla tidningsmagasin.

Vi möter husmödrar som lär oss bygga prydliga soffor, tar till astrologi istället för Tinder och förstår bordsskickets hundra viktigaste väsentligheter.

Det är mycket den perfekta husmodern bör kunna! Framförallt bör hon ha ett leende på de välmålade läpparna, ha välångade skinkor och vara immun mot ALL form av stress. 

Parallellt dyker det upp inspiratörer från nutiden. Goda, charmiga – entreprenörer ut i varje lösnagel, som med glossig hy säljer sina enastående liv. Men döva för klimatångesten som bankar på dörren.

Vi blickar också in i wienermademoiselle Betty Gyllenhammars öde, hon som 1909 segnade ner av hjärtförlamning.

Efter tidigare föreställningar som KEL på nya äventyr (2004), Florence Nightingale  återkomsten (2008), KELs Anatomiska teater (2013) och turnéer i USA och Japan välkomnar KEL nu in till en värld av tidlösa influencers. 

Här är det Allt för Alla – hur påverkningsbar är du?

www.kelkelkel.se

Med stöd av Stockholms stad och Kulturrådet.

Lyssna på Anna Littorin i KEL:s ensemble på SR P4 Stockholm.

Lyssna på vår regissör Olle Sarri tala om KEL och annat i Värvet.

Medverkande

Mat & dryck

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning