Teater

8 kvadrat

3 mars har den nyskrivna pjäsen 8 kvadrat urpremiär på Kulturhuset Stadsteatern Husby. En berättelse där pojkrummet blir ett helt universum. En föreställning som kantas av brödraskap, vuxenliv, konflikter och den obekväma sanningen. Av Husbyprofilerna Murre Gonday och Simon Matiwos.

Biljetter

Det här är inte vårt land, vi råkade bara födas här. Vi är från ett större folk än de här, religionen kom först till oss, handeln började ifrån oss, när vi byggde kyrkor och universitet kliade de här sig i ballarna och plockade bär i snön.

Ermias och Yosef spenderar mer tid i cellen, alltså deras gemensamma pojkrum, än vad de gör någon annanstans, ändå känns tiden med varandra som att sitta inne, ibland. 

8 kvadrat är en nyskriven pjäs om två söner som delar ett rum de kanske egentligen växt ur. Vad ska de göra med sina liv? Hur påverkar den enes val den andre? Hur är man varandras stöd fast man samtidigt har konflikter med varandra? Hur stor roll kan åtta kvadratmeter spela i ett liv?

Medverkande

Bilder
För lärare

Lärarmaterial

Till föreställningen tar vi fram en lärarhandledning som innehåller diskussionsfrågor, övningar och värdefull information kring föreställningen som ni kan arbeta med både inför och efter ert besök. Den publiceras här på webben strax innan föreställningens premiär. 

Vill ni veta mer?

Kontakta Carolina Edberg Oscarsson via mejl carolina.oscarsson@kulturhusetstadsteatern.se. Biljettpris för skolan är 50 kr/elev.