Stand up

Tre streck

Melody Farshin hade premiär för sin första stand up-special Tre streck på Kulturhuset Stadsteatern Husby förra året. I föreställningen tar hon med sin unika pricksäkerhet och tajming oss igenom identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram.

Biljetter

Tre streck är en stand up-föreställning av och med komikern Melody Farshin där hon med sin unika pricksäkerhet och tajming tar oss igenom identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Om stoltheten i stamtavlan från 164 och resan till att hitta innanförskapet i utanförskapet. Och där kanske frågan får ett svar: hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende?

Melody Farshin är stand up-komiker och författare. 2018 utkom hon med debutboken Mizeria där hon med ett inifrånperspektiv skildrar en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. 2020 sattes Mizeria för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. Melody har även under flera år varit konferencier under poesimästerskapet Ortens bästa poet som drevs av föreningen Förenade Förorter mellan 2015–2018.

Medverkande

För lärare

Lärarmaterial

Till föreställningen finns en lärarhandledning som innehåller diskussionsfrågor, övningar och värdefull information kring föreställningen som ni kan arbeta med både inför och efter ert besök.

Skapande skola

Om ni vill fördjupa er ytterligare kring föreställningen har vi en bokningsbar workshop som går under Skapande skola. I samband med dagföreställningarna är det möjligt att boka workshopen. Där från eleverna fördjupa sig i föreställningens tematik genom diskussion och övningar.

Vill ni veta mer?

Kontakta Carolina Oscarsson via mejl carolina.oscarsson@kulturhusetstadsteatern.se. Biljettpris för skolan är 50 kr/elev.

 

Skolworkshop med Melody

Om ni vill fördjupa er ytterligare kring föreställningen har vi en bokningsbar workshop i samband med dagföreställningarna. Där från eleverna fördjupa sig i föreställningens tematik genom diskussion och övningar.

 

Workshopen leds av Melody själv och knyter an till de teman som hon tar upp i föreställningen. Identitet, mellanförskap, prestationsångest och kulturkrockar. Hon kommer fördjupa sig i dessa ämnen med ungdomarna i olika övningar och samtal och sedan är hon också öppen för att svara på frågor som dykt upp under föreställningen.

 

Pris per elev 140 kr

 

Kontakta Carolina Oscarsson om ni har frågor eller vill boka workshopen.

Presscitat

"Melody Farshin äger scenen" 

DN

"Hon har det som bara de riktigt stora på scenen har; gestaltning"

DN

"Min bänkgranne ligger ner och kippar efter luft"

DN
 

"Befriande att samtalet om utanförskapsområden tillförs lite humor"

Kulturnytt i P1

"Husby är mer än bara skjutningar"

Aftonbladet