Image
Skärisbiografens gradäng

Film i skolan

Skolbio är en central del av Skärisbiografens verksamhet där handplockade filmer visas för skolklasser. Utifrån ett barnperspektiv erbjuds ett skräddarsytt film i skolan-program med nya aktuella filmer, tidlösa klassiker och filmworkshops.
Välj filmen som passar din klass efter rekommenderad årskurs eller tematik.

Alla biobiljetter kostar mellan 0-20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré.
Jukeboxbio

Jukeboxbio

Likt en jukebox kan skolor välja bland ett brett urval filmer och själva bestämma dag och tid för besöket. Som en streamingtjänst fast på bio. Priset för biobiljetter varierar mellan 0-20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré.

I samarbete med filmfestivalerna CinemAfrica, Stockholms Latinamerikanska filmfestival Panoramica, Monsters of film, Cinema Queer och Tempo dokumentärfestival har skolklasser fri entré till de kortfilmer och långfilmer som festivalerna väljer att visa på Skärisbiografen.

Bokningsinformation

Bokningsinformation

Biobiljetterna kostar 0-20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré.

Boka platser genom att mejla infon nedan till 
boka.skarholmen@stadsteatern.stockholm.se

  • Antal platser du vill boka.
  • Datum.
  • Årskurs och skola.
  • Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen.
Önska film

Önska film

Önska en egen film som inte står med i katalogen och abonnera hela salongen. När ni hittat en film som ni vill se kan ni kontakta oss så hjälper vi er att boka in den. Priset varierar beroende på filmen.

Om du har frågor eller vill boka redan nu, kontakta oss via mejl:

boka.skarholmen@stadsteatern.stockholm.se

Skapande skola

Skapande skola

Tillsammans med yrkesverksamma filmare och skådespelare har Skärisbiografen skräddarsytt ett skapande skola-program som ger elever i både grundskolan och gymnasiet möjligheten att utmana varandra i konstnärliga film- och teaterprocesser.

Eleverna får prova på att göra film, dela idéer, diskutera skådespeleri och klippning medan de dessutom testar på att skådespela, regissera och klippa själva. Dessa workshops går att genomföra både på skolan och digitalt på distans.

Image
Barn som ser teater.

För lärare

Skolbokningar och skapande skola