Skapa

Workshop: Råsnickra med Finn Ahlgren

"Alla ska kunna snickra. Precis som att alla ska kunna skriva. Alla behöver inte vara bra på det och det behöver inte bli snyggt men att kunna foga ihop några träbitar till något som liknar och fungerar som en möbel borde vara grundläggande kunskap" så säger möbelformgivaren Finn Ahlgren som medverkar i utställningen "Loop av liv – konst i en ny tid".

Biljetter

Finn Ahlgren leder workshopen Råsnickra på Kulturhuset Stadsteatern under våren.

Workshopen i råsnickeri hålls vid två tillfällen, ena gången som en after work och andra gången som en familjeworkshop. Kom och lär dig grunderna i snickeri, lite tips och trix och framför allt hur enkelt det är!

"Alla ska kunna snickra. Precis som att alla skall kunna skriva. Alla behöver inte vara bra på det och det behöver inte bli snyggt men att kunna foga ihop några träbitar till något som liknar och fungerar som en möbel borde vara grundläggande kunskap. Och med att snickra menar jag inte som i skolslöjden utan något som går att göra i hallen på en enrummare med såg och skruvdragare som enda verktyg. Helt utan estetiska krav. Det ojämna och slumpartade i upphittat material är en klar fördel för möbelns karaktär. Och för miljön. Ikea skall inte vara det självklara förstavalet när behovet av en ny möbel uppstår, utan din egen skaparkraft."

Så säger Finn Ahlgren som är möbelformgivare och som kommer att hålla kurser i råsnickeri i samband med Loop av liv – konst i en ny tid.

Familjeworkshop

Lördag 16 mars.

Plats: samling vid Galleri 5, plan 5, för kort utställningsvisning, sedan programrummet Rum För Barn, plan 4.

Tid: kl. 11:00-16:00.
Pris: 650 kr.
Allt detta ingår: Fika, lån av verktyg, material och vägledning av Finn. Slutresultatet blir en möbel som du får ta med dig hem.
Passar barn 5-10 år med vuxen.
10 platser (vuxen + barn = 1 plats).

After work-workshop

Fredag 12 april.

Plats: samling vid Galleri 5, plan 5, för kort utställningsvisning, sedan Konstverkstan på plan 4.

Tid: kl. 17:00-21:00.
Pris: 550 kr.
10 platser.

Workshopledare

Möbelsnickaren Finn Ahlgren sitter på en möbel som han snickrat. Han ser glad ut och har en rosa skjorta och blå arbetsbyxor.
Finn Ahlgren. Foto: Ylva Sundgren

Läs mer om utställningen Loop av liv – konst i en ny tid.