Samtal & debatt

Kultursalongen

Välkommen till Kultursalongen! En plats för inspiration, reflektion, fördjupning och anekdoter. Med konsten och kulturen som utgångspunkt samtalar Linda Zachrison med inbjudna gäster om tendenser, idéer och personliga erfarenheter.

Biljetter

Inspirerad av salongsformen, där en mindre grupp konstnärer och kulturintresserade samlas för att roas, reflektera och få nya kunskaper och perspektiv bjuder Kulturhuset in till denna samtalsserie om konst, kultur, idéer - om vad som berör och upprör. Och precis som sig bör på en salong kommer samtalen självklart kombineras med inslag av musik, poesi, sång eller något alldeles annat. Värdinna och ständig moderator är Linda Zachrison, som till varje salong bjuder in ett par kulturpersonligheter, vänner och experter som gäster.

27 oktober: Musikaler – i förändring och utveckling

Musikaler älskas av många. Men dras denna populära genren fortfarande med en bild av att vara mer kommersialiserad populärkultur och att inte riktigt tas på allvar i konstens finrum? Eller håller uppfattningen om vad musikaler är och kan vara på att förändras? Många musikaler har tagit modiga grepp om komplexa samhällsfrågor, inte minst senare år, med Next To Normal, Book of Mormons, Fun Home och Hamilton som några exempel. Välkommen till en musikalisk salong och ett samtal där vi tillsammans undersöker musikalens politiska och känslomässiga kraftfält.

Medverkande:

Sara Jangfeldt – musikalartist, skådespelare och kompositör
Peter Gardiner – skådespelare och dansare
Tobias Theorell – regissör och konstnärlig chef Folkoperan
Peter Nilsbo – pianist och kompositör

Om Linda Zachrison

Linda Zachrison har en lång och mångfasetterad bakgrund inom kulturlivet. Hon har det senaste året varit regeringens särskilda utredare för Återstart för Kulturen. Hon var innan dess Sveriges kulturråd i Washington D.C. och har tidigare bland annat varit chef för avdelningen Publiken vid Svenska Filminstitutet, chef för Parkteatern och den internationella gästspelsscenen c/o på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, VD för Cirkus Cirkör och politiskt sakkunnig på Utbildnings- och Kulturdepartementet men också verkat som marknadsförare, producent, journalist och tidskriftsredaktör.