Samtal & debatt

Kaffekvarten

I pandemins fotspår pågår många samtal kring digitalisering. Men vad innebär det egentligen? Vilka möjligheter och hinder finns det? I samtalsserien Kaffekvarten pratar Erik Rosales och Linda Zachrison om digital scenkonst med ett antal tongivande aktörer inom området.

Kaffekvarten blir startskottet för Kulturhuset Stadsteaterns satsning på digitalt skapande, där Erik Rosales är konstnärligt ansvarig innovationsledare.  

Den sänds via Instagram samma dag samma tid.

Dag: Onsdagar 
Tid: 08.15 - 08.30

Kulturhuset Stadsteaterns konto på Instagram.

Tema och gäster

12 maj: Tema digitalt, gäst: Emma Bexell (Bombina Bombast)

19 maj: Tema  cirkus, gäst: Charlie Caper

26 maj: Tema opera, gäst: Elin Rombo (Malmö Opera)

2 juni: Tema dans, gäst: Yared Tilahun Cederlund

9 juni: Tema musik, gäst: Håkan Lidbo

Om värdarna:

Erik Rosales har de senaste sjutton åren jobbat med tech-, scen- och hybridformat. Med en drivkraft att utforska interaktiviteten har Erik gjort internationell succé med sin grupp Sirqus Alfon. Han tillträdde som konstnärlig innovationsledare för digitalt skapande på Kulturhuset Stadsteatern 2020.

Linda Zachrison är utsedd till regeringens särskilda utredare för återstarten av kulturlivet efter Coronapandemin. Linda har tidigare  bland annat varit  VD på Cirkus Cirkör, chef för Parkteatern och avdelningschef på Svenska Filminstitutet. Hon kom nyligen tillbaka från uppdraget som kulturråd vid Sveriges ambassad i Washington DC i USA.

Digitalt?

Kaffekvarten sänds via plattformen Instagram LIVE. För att ta del av detta behöver du ha en smartphone där du laddat hem applikationen Instagram. 

Instruktioner

Nedan finner du instruktioner för hur du laddar hem Instagram! Förutom att ha mobilapplikationen på din smartphone behöver du också registrera ett konto med din e-mailadress och ett lösenord.

På din smartphone

  1. Öppna Play Store/App Store. 
  2. Klicka på förstoringsglaset och skriv in "Instagram". Klicka sök.
  3. Den officiella Instagram-appen bör vara den första, klicka på den och klicka sedan på Installera. Applikationen bör nu laddas ner på din telefon.
  4. Öppna Instagram-appen på din telefon.
  5. Klicka på Skapa nytt konto. Fyll i e-mail och lösenord.
  6. Skapa ett användarnamn. Klicka nästa.
  7. Instagram ber dig lägga till mer info - detta är frivilligt! Du kan hoppa över samtliga dessa steg genom att bara klicka Nästa. Sen är du klar att använda Instagram.
  8. Längst ner i applikationen hittar du en meny. Klicka på förstoringsglaset.
  9. Sök "Kulturhuset Stadsteatern". Klicka på namnet. Du kommer då in på Kulturhuset Stadsteaterns Instagramsida!
  10. Klicka Följ. Du kommer nu få notiser när vi uppdaterar och när sändningen börjar!
Synpunkter

Som en del av Digitalt skapande  på Kulturhuset Stadsteatern testar vi massor av olika kanaler och plattformar. Har du några synpunkter? Mejla: tomie.lee@kulturhusetstadsteatern.se

När