Samtal & debatt

Helena bjuder in avsnitt 6

Se fram emot skratt och allvar, roliga minnen, scenkatastrofer och personliga berättelser i en hyllning till Stadsteatern som fyllde 60 år i höstas. Programmet leds av Helena Bergström och side-kick Sofia Ledarp.

Avsnitt 6

Remote video URL

Gäster

Teaterchef Maria Sid, skådespelarna Leif Andrée, Sara Jangfeldt, Peter Gardiner och Maja Rung med flera som medverkar via videohälsningar!

Bland annat får vi veta vad rökning kan ställa till med på scenen, vad man gör när en korsett spricker mitt under föreställning och andra smarta knep att ta till i oväntade situationer på scenen. Temat är Stadsteatern 60 år och gästerna berättar om Stadsteatern förr och nu, fantastiska regissörer, olika chefer och oväntade roller. Det blir också ett samtal om den stora längtan efter att få dela teaterrummet med publiken igen. Och några smakprov på kommande föreställningar.

– Nu när det inte går att spela teater har det känts lyxigt att få chansen att bjuda in och prata teater. Det har varit en uppsluppen stämning med mycket skratt, en del flams men också en stor dos av allvar och reflektion. I sista programmet hyllar vi Stadsteatern som har fyllt 60 år. Firandet kom ju liksom av sig förra året på grund av pandemin men vi tar i och hurrar, minns och ser framåt och längtar efter att publiken kan fylla salongerna igen, säger Helena Bergström.

Helena Bergströms talkshow som sänts under våren har blivit en riktig publikfavorit. Cirka 15 000 tittare har hittills sett de fyra första avsnitten. Alla avsnitt finns att se på hemsidan och Facebook.

– Med det här formatet har vi lyckats hålla det improviserade samtalet vid liv, det som försvunnit nu när vi inte kan umgås. Det är intressant att höra både unga och gamla prata om teaterkonsten och om vad just Stadsteatern står för på teaterkartan. Det är rörande att uppleva det starka band många har till Stadsteatern. Det har också varit ett sätt att fortsätta vara nära publiken, något som uppskattats av våra följare. Med finalavsnittet kan vi kanalisera all kärlek till 60-åringen Stadsteatern och den stora längtan efter publiken som alla vi som har jobbat i ett år utan publik känner, säger Maria Sid, teaterchef Kulturhuset Stadsteatern.