Samtal & debatt
Fackscenen

Fackscenen: Tobias Andersson Åkerblom om ”Draken”

Nu riktar vi äntligen strålkastaren mot facklitteraturen! Välkommen till livliga och initierade samtal kring humanism och vetenskap på Kulturhuset Stadsteaterns nya litteraturscen, Fackscenen. Tillsammans med författare och inbjudna gäster diskuteras samhällsströmningar med avstamp i både ny och klassisk sakprosa. Enklare förtäring finns till försäljning från klockan 17:15!

Biljetter

För drygt ett decennium sedan satsades över 150 miljoner kronor i samband med världsutställningen i Shanghai för att locka kinesiska investeringar till Sverige. Satsningen motiverades bland annat med att Sverige skulle kunna ”göra Kina till ett bättre land".

Alla dessa förhoppningar har nu vänts helt upp och ned. Relationen mellan Kina och Sverige genomgår en kris och det som en gång framstod som hoppfullt känns nu naivt. Men tecknen fanns där tidigt, redan i Shanghai.

I ett samtal mellan bokens författare Tobias Andersson Åkerblom och journalisten och kinakännaren Ola Wong, beskriver vi Kinas påverkan i Sverige idag. Vi pratar om inflytandet i svenska bolag, inte minst i Volvo Cars, landets största privata arbetsgivare, om diplomatiska utmaningar som Gui Minhai-fallet och om kinesiska spioner verksamma i Sverige idag.

Tobias Andersson Åkerblom är grävande journalist vid Göteborgs-Posten. Han har tidigare gett ut den Guldspadebelönade boken ”Modeslavar”.

Datum: 10 november
Tid: 17:30 - 18:30
Plats: Lilla Studion
Biljettpris: 80 kronor över 20 år