Samtal & debatt
Fackscenen

Fackscenen: Lea Ypi om ”Fri – en uppväxt vid historiens slut”

Nu riktar vi äntligen strålkastaren mot facklitteraturen! Välkommen till livliga och initierade samtal kring humanism och vetenskap på Kulturhuset Stadsteaterns nya litteraturscen, Fackscenen. Tillsammans med författare och inbjudna gäster diskuteras samhällsströmningar med avstamp i både ny och klassisk sakprosa. Enklare förtäring finns till försäljning från klockan 17:15!

Biljetter

Lea Ypi växer upp i det stalinistiska Albanien. Det är en tillvaro präglad av isolering, övervakning och umbäranden. Men Lea anar inget av detta. Hon är stolt över sitt fria och jämlika land, och helt ovetande om det pris hennes familj betalat för att överleva. År 1990 ändras allt. Regimen faller, men den nyvunna friheten visar snart ett annat ansikte, också det brutalt och skoningslöst.

Fri – En uppväxt vid historiens slut är en överväldigande och knivskarp berättelse om att växa upp i skiftet mellan kommunism och kapitalism.

Lea Ypi, född 1979, är professor i politisk teori vid London School of Economics. Fri – En uppväxt vid historiens slut har fått ett storartat mottagande, nominerats till flera priser, däribland Baillie Gifford Prize och Costa Book Awards. Den valdes till Årets bok av The Sunday Times, Financial Times, TLS, New Statesman och Spectator.

Hon samtalar med Karin Petterson, kulturchef på Aftonbladet.

Datum: 11 oktober
Tid: 17:30 - 18:30
Plats: Hörsalen
Biljettpris: 110 kronor över 20 år