Samtal & debatt
/
Fackscenen

Annie Lööf om Också Annie

När Annie Lööf kryssades in i riksdagen år 2006
blev hon mandatperiodens yngsta ledamot. Efter sexton intensiva år i rikspolitikens centrum lämnade hon partiledarposten i februari 2023. I september gästar hon Fackscenen och berättar om memoaren Också Annie i samtal med journalisten Jenny Strömstedt.

Biljetter

Efter mer än ett decennium som nyckelspelare i svensk politik tar Lööf med läsaren bakom kulisserna i en tid då både världen, det svenska samhället och hon själv förändrats. Som liberal och feminist har hon mött såväl hyllningar och djup respekt som hot, hat och utstuderade mordplaner. I boken berättar hon personligt om hur det känns att stå kvar när andra lämnar, att stå upp när motvinden blåser hårt och att stå ut när det rämnar på insidan.

– Jag har varit politiker i sexton år, hela mitt vuxna liv. Mycket har hänt och det har varit en omvälvande tid, både i Sverige, världen och för mig personligen. Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan. Att få dela mina tankar och reflektioner som politiker, mamma och medmänniska. Förhoppningsvis kan jag inspirera och få andra att känna kraften att gå den där extra milen för det man tror på. 

Moderator är journalisten Jenny Strömstedt.

Samtalet arrangeras i samarbete med Bokförlaget Forum.

Läs en intervju med Annie Lööf om boken.

Om Fackscenen

På Fackscenen välkomnar vi både aktuella svenska och internationella författare som skriver facklitteratur inom områdena humaniora, kultur, samhälle och politik.
 Här hittar du hela höstens program.

Servering

Baren i Foajé 3 (utanför Hörsalen) öppnar en halvtimme innan samtalet. Det går bra att ta med glaset in i salongen.

För frågor om evenemanget, vänligen kontakta:
kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se

Bokomslag