Parkteatern

Frågor & svar

Kontakta Kundtjänst vid frågor som inte besvaras nedan >

Var ligger Parkteatern?
Parkteatern turnerar vanligtvis runtom i Stockholm och ändrar rutt från år till år. Med anledning av rådande pandemi kommer sommarens Parkteater äga rum på en och samma spelplats den här gången. Vägbeskrivning till scenen Bakom Planket i Galärparken hittar du här.

Kostar det något att gå på Parkteatern?
Nej. Det är alltid fri entré! Sommaren 2020 inför vi däremot en fribiljett som behöver bokas innan föreställning på Parkteatern.

Varför kommer ni inte till oss i ytterstaden som vanligt?
Parkteatern ska känns tryggt och säkert – oavsett om du är publik, medarbetare eller artist. På hemmascenen på Djurgården har vi de förutsättningar vi behöver för att spela föreställningar i enlighet med de rådande restriktioner.

Varför behöver man boka plats till årets Parkteater?
Parkteatern brukar vara mycket populärt och locka stor publik. I år behöver vi ta ansvar och begränsa publiken till ett maxantal på 50 personer. Med förbokade fribiljetter kan vi garantera att vi tillsammans hjälps åt att följa rekommendationerna.

Varför spelar ni bara för barn?
Vi har alltid ett gediget program för barn. Med fler hemestrande sommarlovsfirare känns det nu ännu viktigare att bidra med någonting roligt just för barnen, nu när flera av sommarens aktiviteter ställts in. Det riktade fokuset hoppas vi syns i bredden i barnrepertoaren.

Mitt barn kan gå själv på föreställningen, det är väl okej?
Nej, tyvärr. Alla barn måste gå i sällskap av vuxen.

Finns det toaletter i parken?
Ja, det finns bajamajor vid spelplatsen, även anpassade för dig som är rullstolsburen.

Gör Parkteatern ingenting för vuxna i år?
Varje torsdag kl.19 livesänder vi på Facebook under ledning av Parkteaterns konstnärliga chef Albin Flinkas. Det blir ett potpurri av nostalgiska återblickar, musikaliska presenter och hemliga gästartister – varma Parkteaterkvällar i onlinetappning. Vill du inte sitta klistrad? Du kan se liven i efterhand.

Kommer ni att släppa fler föreställningar längre fram?
Det här är hela Parkteaterns program. Vi fick en senare start men hinner ändå spela massa föreställningar! Flera av sommarens föreställningar kommer dessutom ha längre spelperioder än vanligt. För att fler ska ha chansen att komma.

Kommer det finns det mat och dryck att köpa på plats?
Vi erbjuder ingen försäljning av mat och dryck men det går så klart fint att ta med sig en picknick eller köpa med sig någonting från andra ställen på Djurgården med servering.

Går det att komma in med rullstol och måste jag boka särskilda platser?
Ja, det går att komma in med rullstol. Framför scenen finns ett lägre trallgolv, prata med personalen om du behöver hjälp att hitta en bra plats.

Finns det en barnvagnsparkering?
Det kommer att finnas en anvisad plats att ställa barnvagnar. Tänk på att ta med lås då Parkteatern inte kan ansvara för vagnarna under föreställningen.

Ställer ni in när det regnar?
Vi siktar alltid på att spela, och tar beslut först när det är dags att börja föreställningen. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare. För att ta del av den senaste informationen, följ vår Facebooksida.

Finns det någon vänförening till Parkteatern?
Ja, den heter Parkteaterns vänner och bildades 1988. Målsättningen är att främja kontakten mellan Parkteatern och dess publik, samt att utgöra ett ideellt stöd för verksamheten. Medlemmarna träffas regelbundet, ser teater tillsammans och anordnar resor till olika kulturella begivenheter. Medlemskap kostar 200 kr per år.  Anmälan görs till Björn Johansson tel 070-776 50 79 eller Gun Bergman; gun.bergman@ownit.nu .

Om fribiljetter och bokningar

I år krävs förbokade fribiljetter för att komma till Parkteatern. Här berättar vi hur du går tillväga och hur du får veta när det är dags att boka.

När släpps biljetterna?
Den 24e juni släpper vi fribiljetterna till årets första show. Därefter släpps biljetter för en vecka framåt, varje måndag kl.08.00. Se mer på respektive föreställningssida. Biljettsläpp sker löpande för att ge fler möjlighet att komma.

Vill du gå på föreställning med förskoleklasser, maila: parkteatern@stadsteatern.stockholm.se

Hur bokar jag?
Du trycker på boka-knappen på respektive föreställningssida efter att biljetterna är släppta och följer instruktionerna. Där ser du också alla speltillfällen och datum när fribiljetterna kommer finnas tillgängliga.

Är fribiljetten personlig?
Nej, även om det står ditt namn på. Det går alltså bra att överlåta din fribiljett till någon annan om du skulle få förhinder.

Behöver jag skriva ut min biljett?
Du behöver inte skriva ut din fribiljett. Oavsett om du har valt att få den som SMS eller fått den på mejlen. Det går bra att visa din biljett direkt i telefonen för publikvärden i parken.

Hur många biljetter får jag boka?
Så många du behöver – dock max 9 st. Men tänk på att boka så få vuxna som möjligt, så fler barn får chansen att se föreställningarna.

Föreställningen ställdes in, får jag gå en annan dag på samma biljett?
Nej, tyvärr. Biljetten gäller för den föreställningstiden du bokat.