×
En del av Stockholms stad
Parkteatern
Trio Törn
Foto: Sona Hellman

Arkiverat evenemang:

Stallet@Kungsan

18 juli & 23 augusti


Kungsträdgården


MELANGEFEST Stallet@Kungsan [23 augusti 2019]

Tillsammans med Miriam Aida, Liliana Zavala Trio och Farshid Dalir

Om Miriam Aida
Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör de låtar hämtade från olika eror i David Bowies karriär (1969-2016). Gruppen, som består av Mats Andersson på 7-strängad akustisk gitarr och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson, har under sina 12 år tillsammans format ett magnetiskt sound och de har redan hunnit turnera i både Sverige, Danmark och Finland med nya albumet.

Miriam har sina rötter i Sverige och Marocko och hon har alltid siktet på att skapa gemenskap med sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion.

Om Liliana Zavala Trio
Liliana Zavala
, slagverkare, sångare, låtskrivare, konstnär och producent, född och uppväxt i Córdoba, Argentina, idag bosatt i Stockholm. Hon är en väl etablerad musiker och spelar i många band. Länge har hon burit på en idé som uttrycker hennes egen musik. Tillsammans med den argentinska gitarristen Marina Pellegrino har hon skrivit och arrangerat musiken till debutalbumet ”Cabildo”. Med på releasturnén finns även basisten Lisa Löwgren. ”Cabildo” är en resa genom moderna folkloren i Argentina, afrolatinska rytmer och svensk folkmusiken. 

Liliana Zavala - slagverk, sång
Marian Pellegrino - gitarr
Lisa Löwgren - bas

Om Farshid Dalir
En solist som tror på instrumentalmusik som ett universalspråk. Den iranske musikern Farshid Dalir, är multiinstrumentalist som spelar mest slagverk med tombak som huvudinstrument.

23 augusti kl. 17.00-20.00
Kungsträdgården

Dansa tillsammans! Stallet@Kungsan [18 juli 2019]

Sugen på att dansa? Välkommen på en svängom med Kizelo Mleko och Trio Törn. Polskor och klezmer varvas med dans, svett och glädje. Dansinspiratörer på plats.

Om Kizelo Mleko
Kizelo Mleko spelar fartfylld klezmer och balkanmusik kryddat med influenser från allt mellan klassisk musik till pop och rock. De blandar egenskrivet material med experimentella arrangemang av traditionella låtar. De flesta i bandet har spelat tillsammans sedan gymnasiet där de snubblade över klezmermusiken av en slump, och på den vägen är det. Nu, mer än tio år senare, har de släppt 2 EP-skivor och spelar runtom i Sverige på såväl konsert- som klubbscener. Ta med danslusten och förbered er på pulserande beats, udda taktarter och riviga melodier! 

Medlemmarna har sedan gruppen startade utbildat sig på några av Sveriges främsta musikutbildningar. De har idag breda musikkarriärer med spel i symfoniorkestrar, på Folkoperan, rosade nyskapande folkmusikgrupper, komponerar filmmusik …

Max Ljung - klarinett
Frieda Mossop - violin
Mårten Wåhlström - bas
Gustav Zimmerman - slagverk
LarsEmil Öjeberget - ackordeon 

Om Trio Törn
Med den ovanliga sättningen fiol, cello och nyckelharpa experimenterar Trio Törn ständigt med instrumentens möjligheter och provar traditionens gränser. När trion tillsammans sätter en ton uppstår en blandning av färgstarka melodier, fängslande harmonier, ohämmat sväng och innerlighet – allt i en levande enhet. Med egna kompositioner, starkt förankrade i den nordiska folkmusiken är Trio Törn ett kammarmusikaliskt möte där finurliga valser, svängiga schottisar och tunga polskor kläs i väl uttänkta arrangemang och där samspelet och instrumentens potential får stå i centrum.

Trio Törn släppte sitt första album ”Debut” sommaren 2018. Skivan utsågs i topp fem listan över främsta folkmusikutgivningar 2018 av tidningen Lira. Hösten 2018 mottog de Kungliga Musikaliska akademiens ensemblestipendium.

Olof Kennemark – fiol
Klara Källström – cello
Petrus Dillner - nyckelharpa

18 juli kl.18.00-20.00
Kungsträdgården

Kizelo Mleko
Miriam Aida
Liliana Zavala Trio
Farshid Dalir

Information

Scen

Kungsträdgården

Speltid

2:00 h, ingen paus

Premiär

18 juli 2019

Pris

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Parkteatern, Fri entré

Just nu inga föreställningar inlagda