×
En del av Stockholms stad
Parkteatern
Stand up yours - Parkteatern 2018
Foto: Ulrika Campbell Formgivning Hilma Nordén

Arkiverat evenemang:

Stand up Yours


Galärparken, Djurgården


Den feministiska humorklubben Stand Up Yours presenterar briljanta komiker som synar världen!

Therese Sandin, barnmorskan som sadlade om till komiker. Under sin karriär som komiker har hon redan hunnit uppträda i 6 länder. Hon har medverkat i ”Släng dig i brunnen” under hösten 2017 och har under 1,5 års tid åkt land och rike runt som förkomiker på Johan Glans World Tour of the World. 2018 har hon äntligen premiär med sin första egna soloföreställning, ”Tjockis - en superviktig standupshow”.

Pernilla Hammargren, en av Stand Up Yours grundare. Är aktuell med sin andra standupföreställningen Homo Aloneo. Har uppträtt på många av landets pridefestivaler, på Lund Comedy Festival och tävlat i SM i Ordvitsar. Hennes första soloshow Dykes on Sparkbikes spelades på Women in Comedy- festivalen i Manchester, England och hon har även kört standup på Brighton Fringe Festival. Pernilla har varit redaktör och manusförfattare för talkshowen Moa Svan med Gäster och gjort sketcher till Unionens uppmärksammade kampanj Mansplainingakuten.

27 juli

Yolanda Aurora Bohm är Spoken word-artist och transaktivist. Just nu aktuell med sin poesidebut "Ikon" på Brombergs Bokförlag. 

Birgita Klepke insåg vid 60 års ålder att svensk standup behövde henne. Och det gjorde den. Birgita är en boss lady som gör succé med sina syrliga vardagsobservationer. Sedan debuten för 2,5 årsedan har hon uppträtt på klubbar, teatrar, dansbanor, uteserveringar, församlingshem, pizzerior, privata fester, kollektivhus – och en smedja – över hela landet. 

Moa Svan, komiker och författare. Skrivit boken Det riktiga landslaget, en bok om kvinnors villkor som fotbollsspelare och om hennes favoritspelare Nilla Fischer, mfl, i det svenska fotbollslandslaget. Har haft en egen livetalkshow- Moa Svan med gäster på KulturhusetStadsteatern och jobbat med radio och tv.

DJMatildaKingenBerggren Dj:ar på klubbar som Moxy och Lezday på F12 och spelar hiphop, RnB och hits! Poddar med: Amen stäng av då och är programledare på P5.

28 juli

Hannes Pettersson, en värmländsk komiker som skämtar om sina erfarenheter som transman; om manlighet, kropps- och könsnormer, dejting, transvård, bemötande och rätten att få vara den man är. Han tycker det är viktigt och roligt att kunna dela med sig av sina oftast jobbiga erfarenheter på ett humoristiskt och lättsamt sätt men fortfarande vila på en grund av allvar. Dessutom vill han gärna bidra till en större representation av transpersoner i kultur- och humorbranschen.

Gisela Zeime har under de senaste fyra åren setts på de flesta svenska standupscener, däribland RAW och Norra Brunn. Hon överraskar med sina bittra skämt och lyckas vrida det mest vardagliga och igenkända till riktigt kul humor. Just nu är hon aktuell med sin egna föreställning
"Törnrosasyndromet.

Petrina Solange, tidigare i P3:s Tankesmedjan, setts i Parlamentet, 2017 och i SVT:s Släng dig i brunnen. Vann pris som bästa kvinnliga komiker på Standupgalan 2015

DJ: Matilda ”Kingen” Berggren

Stand up yours - Yolanda Bohm
Stand up yours - Petrina Solange
Stand up yours - Moa Svan
Stand up yours - Hannes Pettersson
Stand up yours - Gisela Zeime
Stand up yours - Matilda Kingen Berggren

Information

Scen

Galärparken, Djurgården

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

27 juli 2018

Pris

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Parkteatern, Fri entré

Just nu inga föreställningar inlagda