Musik

Wendy McNeill

Kanadensisk-svenska sångerskan Wendy McNeill är känd för sina gripande texter och fängslande liveshower. Med musik från nya albumet ”First There Were Feathers” (släpps 26 maj) kommer hon till Kulturhuset Stadsteatern den 7 juni och spelar på Takets scen. Folkmusik, indie och elektroniska toner kommer att ljuda över takåsarna denna tidiga sommarkväll.

Biljetter

Tider
18.00: dörrar öppnas
19.00: Wendy McNeill

Till Facebook-event

Albumet First There Were Feathers har utformats kring ett specifikt tema: Wendy McNeill blev djupt påverkad av konsekvenserna av en stor skogsbrand nära hennes hem - och i synnerhet av den tystnad som sedan följde - och funderade på vad det var hon saknade mest. Förutom ljudet av vinden genom tallarna och insekter som surrar i buskarna, var det avsaknaden av fågelsång som gjorde miljön ihålig och stum.

Albumet beskrivs som en djupdykning i tid och mörka vatten, en blandning av myter och memoarer som utforskar vår koppling till fåglar och hur deras öde är kopplat till vårt.

"I och med ökningen av skogsbränder och extrema väderhändelser kände jag mig tvungen att skriva om hur vi har hamnat i denna situation. Hur kan mänskligheten vara så avskärmad från det enorma naturliga nätverk som upprätthåller oss?" säger Wendy McNeill.