Två flyglar med Daniel Karlsson och Michael Wollny

En ny konsertserie på Kulturhuset Stadsteatern som vi länge drömt om att få presentera. Två blanka flyglar på scenen, en Bösendorfer och en Steinway. Två spotlights. Två improvisationsmusiker som aldrig spelat tillsammans tidigare.

Onsdag 24 november möts Daniel Karlsson och Michael Wollny vid var sin flygel i Hörsalen. Programmet presenteras av Carl Bagge.

Daniel Karlsson

Efter att Jazzmusikern Daniel Karlsson blev medlem i Fredrik Norén Band under studietiden har han genom åren spelat med ett flertal artister som Lisa Nilsson, Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson, Magnus Öström med flera, samt haft flera internationella samarbeten. Daniel har varit med och startat både gruppen Oddjob samt sin egen trio, bägge flerfaldigt prisbelönta med bl.a. Grammisar och SR P2 Jazzkatten. 2005 blev Daniel utsedd att vara årets "Jazz i Sverige artist" vilket medförde albumdebuten i eget namn, Pan Pan, samt turné i Sverige och på Balkan.

”Han har en förmåga att spela så det känns som om man kom honom in på livet som person, inte bara som musiker” Johannes Cornell, DN

”His riveting playing and compositional flare mark him out as one of the most exciting of contemporary pianists” Ian Patterson, All about Jazz

Michael Wollny

Michael Wollny är en internationellt framgångsrik jazzpianist och okonventionell tänkare från Schweinfurt, Tyskland. Han har spelat med internationella musiker som bl.a. Joachim Kühn, Tamar Halperin, Émile Parisien med flera och spelat in flera prisbelönta album. I sin Michael Wollny Trio har han spelat med slagverkaren Eric Schaefer och bassisten Tim Lefebvre. Michael Wollny strävar efter det oförutsägbara, det aldrig tidigare hörda, modet att ägna sig åt ögonblicket och att få det oförutsedda att låta självklart.

“A consummate piano maestro” FAZ

”The biggest (jazz) musician personality that Germany has produced since Albert Mangelsdorff” Hamburger Abendblatt