Stockholm Jazz Festival

Två flyglar med Bobo Stenson och Rita Marcotulli

En ny konsertserie på Kulturhuset Stadsteatern som vi länge drömt om att få presentera. Två blanka flyglar på scenen, en Bösendorfer och en Steinway. Två spotlights. Två improvisationsmusiker som aldrig spelat tillsammans tidigare.

Lördag 15 oktober möts Bobo Stenson och Rita Marcotulli vid var sin flygel i Hörsalen. Programmet presenteras av Carl Bagge.

Rita Marcotulli

Rita Marcotulli är en italiensk pianist och kompositör. Hon hyllas för sin unika spelstil och förmåga att improvisera. Brasiliansk, afrikansk och indisk musik är en stor inspirationskälla. 2019 blev Rita medlem i Kungliga Musikaliska Akademien.

Bobo Stenson

Bobo Stenson har turnerat med Palle Danielsson och Rune Carlsson och spelat med gästsolister som Benny Bailey och Dexter Gordon. År 1970 grundade han tillsammans med Bengt Berger och Palle Danielsson gruppen Rena Rama som spelade musik med inspiration från Afrika, Indien och Balkanländerna, Lennart Åberg ingick även i gruppen. Bobo Stenson Trio består idag av Anders Jormin (bas) och Jon Fält (trummor). Stenson invaldes som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien 2005 och tilldelades medaljen Litteris et Artibus 2006.

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 15 och 24 oktober 2021.

Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. 2019 slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av över 30 000 personer under sina tio dagar.