Musik
/
Parkteatern

TRYCK i parken

Jazzfestival & Back to the roots!
En unik jazz- och musikkväll med Anna Sise och Christopher Lehmann som konferencierer. Anna, som festivaldirektör, bjuder tillsammans med Christopher och låtskrivare och kapellmästare Mats N. Sandahl tillsammans celebra vänner på en helkväll och musikkavalkad som rör sig mellan Roots revival, gospel, blues, r’n’b, hiphop - och förstås jazz!

Fribiljetter, max 4 per bokning

Porträttbild på Anna Sise

Anna Sise

Skådespelare och jazzsångerska som har jobbat i flera musik- och scenproduktioner, bland annat på Uppsala Stadsteater, Dramaten, Kulturhuset Stadsteater och på Parkteatern. Hon har även medverkat i diverse TV- och filmproduktioner. Senast sågs hon i Svts polisdrama Tunna Blå Linjen. Hon har turnerat med Svante Thuresson och Jerry Williams, men mest med eget band, och sjungit på otaliga scener och jazzklubbar i Sverige, Europa och Asien. 

Porträttbild på MASAKA Mats N. Sandahl

Mats N. Sandahl

Känd som MASAKA, har samarbetat med bland andra Oskar Linnros, Seinabo Sey, Sabina Ddumba, Cherrie och Jonathan Johansson och är en av producenterna bakom Prins Daniels hyllade album Houdini.

Porträtt på Christopher Lehmann

Christopher Lehmann

Skådespelare som du kan se i Cabaret och Den yttersta minuten på Dramaten i höst. Han skrev och spelade monologerna FUCKED UP under Teatern under brons monolog-festival 2020 och DRÖMMAREN under Departure-festivalen 2016, som han även tilldelades Smalbensstipendiet 2016 för och som 2017 gästspelade på Stora Teatern i Göteborg och Unga Klara i Stockholm. Han har regisserat flertalet pjäser, bland annat I´'m purple bitch, No tears for Queers och Mördarnas barn.

Mer om kulturföreningen TRYCK

I samarbete med TRYCK, en politiskt obunden, ideell kulturförening bestående av kulturarbetare ur den afrikanska diasporan.

Här kan du läsa mer om kulturföreningen TRYCK

Medverkande artister

The Choir - UMOJA

En mångfacetterad, mestadels kvinnlig kör, ledd av Paris Renita. Medverkande solister är Eric BibbAndré Monde de Lang och Ida Sand. UMOJA is Unity in Swahili.

Paris Renita

Paris Renita

Porträttbild på Paris Renita

Körledare, sångare och performance-coach. Grundare och tidigare medlem av "The Mamas"

Se mer av och med Paris Renita

https://www.youtube.com/watch?v=Nnviq7DkMv0
https://www.instagram.com/parisrenita/
 

Eric Bibb
Porträttbild på Eric Bibb

Eric Bibb

Med en karriär som spänner över fem decennier har Eric Bibb vunnit flera olika utmärkelser för sin musik. Grammynominerade folk- och blues musikern och albumaktuelle Eric Bibb släpper sitt nya album "Dear America" den 10 september.  - Med titeln "Whole World's Got The Blues" syftar albumet inte bara på den nuvarande globala pandemin som utmanar oss alla, utan också till det faktum att musikälskare runt om i världen älskar blues, säger Eric Bibb.

Född i New York City 1951 och verksam i USA, Sverige och Europa i decennier, är Eric Bibb internationellt känd för många bluesälskare.

Det här albumet är ett kärleksbrev, berättar Eric Bibb, ...för Amerika och världens sorg. För att vi tillsammans behöver en läkande balans med den riktade energi vi kallar kärlek. Det är min övertygelse. Du ser unga människor nu och det är fantastiskt, med hela Black Lives Matter-rörelsen. All denna energi får mig att känna att det finns en slags efterklang från 60-talets energi. Du kan inte hålla en bra sak nere. Nu är tiden och ögonblicket att 'ta in, se och be', och det är en otroligt inspirerande tid att skriva låtar ..., fortsätter Eric Bibb.

Läs mer om Eric Bibb: https://www.ericbibb.com/
 

Andre Monde de Lang

Andre Monde de Lang

Porträttbild på Andre Monde de Lang

Andre Monde de Lang har släppt tre soloalbum varav "Homecoming" är det senaste (Catfish/Bit-O-Roc). Den reviderade och kontroversiella tolkningen av "Die Stem - Revisited" och "African Child", båda låtar från Homecoming-albumet, har valts ut för den sydafrikanska filmen "Children of Fire"

Ida Sand

Ida Sand

Porträttbild på Ida Sand

Ida Sands senaste album, "Do You Hear Me?", släpptes i april i år. Debutalbum "Meet me around midnight" 2007 togs väl emot av både kritiker och allmänhet. Ida medverkade på Nils Landgren första julalbum "Christmas with my friends" och är en del av jazz- och bluesscenen i både Tyskland och Sverige.

Läs mer om Ida Sand: http://www.idasandmusic.com/
Band: Vinson Mc Murtary (trumslagare) och Jonathan Alfredsson (piano)

Sharon Dyall med vänner

Sharon Dyall med vännerna Maria Kvist på piano Vinson McMurtary på trummor, Ingrid Schyborger på bas och Johan Leijonhufvud på gitarr.

Sharon Dyall

Sharon Dyall

Porträttbild på Sharon Dyall

Sharon Dyall blev känd på slutet av 1980-talet då hon medverkade i TV-serien Varuhuset och har sedan dess framförallt gjort sig bemärkt som soul- och jazzsångerska och musikalartist.

Hon har spelat in skivor och turnerat med artister som Totta Näslund, Svante Thuresson och Nils Landgren. När Sharon inte står på scen arbetar hon som dubbskådespelare och hennes hennes röst hörs i många Disneyfilmer. Sharon är även sång och dialogregissör, översätter och skriver sångtexter. Många nynnar t. ex. på de svenska sångtexterna Sharon skrivit till Disneyfilmerna Frost 1 och Frost 2.

Johan Leijonhufvud

Johan Leijonhufvud

Porträttbild på Johan Leijonhufvud

Johan Leijonhufvud finner sin inspiration i Miles Davis och John Coltranes musik eller genom att vandrar genom den svenska landsbygdens fantastiska ensamhet.

Läs mer om Johan Leijonhufvud

www.johan-leijonhufvud.com
https://www.instagram.com/p/CPX20ARpb58/
 

Ingrid Schyborger

Ingrid Schyborger

Ingrid Schyborger spelar kontrabas och bas. Hon finner sin musikaliska inspiration i att spela på sin hemsnickrade kontrabas.

Mer om Ingrid Schyborger
https://www.instagram.com/ingrid_schyborger/
 

Sabina Ddumba och Daniela Rathana gästar MASAKA trio

Mats N. Sandahl aka MASAKA; producent, låtskrivare och musiker, har samarbetat med bland andra Oskar Linnros, Seinabo Sey, Sabina Ddumba, Cherrie och Jonathan Johansson och är en av producenterna bakom artisten Prins Daniels, _prins_daniel_, hyllade album Houdini.
MASAKA trio är; Mats N. Sandahl (bas), Leo Lindberg (hammond, piano) och Moussa Fadera (trummor).
 

Tillsammans hjälps vi åt...

Vi...

spelar ute och för en begränsad publik
underlättar för dig att hålla avstånd
anpassar oss till rådande restriktioner

Du...

bokar först och kommer sen
stannar hemma vid symptom
kommer i tid, men inte för tidigt

Här kan du läsa frågor och svar om sommarens Parkteater

Så funkar det i Galärparken

  • Vi öppnar grindarna 30 min innan utsatt starttid. Är du på plats innan dess rekommenderar vi en promenad i närområdet så att vi undviker trängsel. Tänk även på att hålla avstånd i kön.
  • Här hittar du vägbeskrivning till vår spelplats i Galärparken.
  • Vår entré finns vid tegelmuren bakom Spritmuseum. Kommer du längs vattnet följ staketet och skyltningen mot muren.
  • Du sitter på bänk eller klaffstol. Max 4 personer per bänk
  • Tips att ta med picknick som du kan äta vid din sittplats, det finns inte möjlighet att köpa något att äta eller dricka innanför våra grindar.
  • Har du en fribiljett du inte kan använda, ge den till en vän eller mejla oss för avbokning: parkteatern@kulturhusetstadsteatern.se