Musik

Stefan Sundström

2023 är det 105 år sedan Evert Taube gjorde sin publika debut på scen. Det firar vi i vår när Stefan Sundström ger sig ut på turné och tolkar Taube tillsammans med Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas. Vi vågar utlova en magisk kväll på Kulturhuset Stadsteatern den 17 april när denna trio intar Stora scenen och firar Taube!

Biljetter

Stefan Sundström, även kallad ”Farstas Mick Jagger”, har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen. Med sina vardagsrealistiska och underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan i 30 års tid. Han är en mångfaldigt prisbelönad vispopartist och så sent som 2021 fick han ta emot en Grammis för ”Årets Hållbara Artist”. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel. Och snus.

Evert Taube-tolkningar
Till den uppmärksammade SVT-dokumentären om hela Sveriges Evert Taube agerade Stefan Sundström kapellmästare. Detta resulterade i en serie tolkningar av nationalskaldens låtskatt. Det är dessa tolkningar som nu samlas ihop på ett album, både digitalt och fysiskt. En samling låtar som alla ingår i vårt DNA, som är vår uppväxt och vår framtid. Personligt tolkade av Stefan Sundström.

Medverkande
Stefan Sundström – sång och gitarr
Martin Hederos – piano
Dan Berglund - kontrabas