Musik

Slowgold

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. Den 13 oktober står hon på scenen i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern och spelar drömrock!

Biljetter

I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek. Om det tidigare albumet Aska var tungt och ödesmättat, så har Kärlek ett enklare, intimare och mer direkt språk. Oro och ilska har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Skivan har även sina egna transformationer, den är sin egen berg- och dalbana. Kärlek är precis som Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda Wernes själv.

Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På detta album hör man ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet.

Live på scen består Slowgold av:

Amanda Werne – sång/gitarr
Johannes Mattsson – bas
Erik Berntsson – trummor
Viktor Hanson synth – keyboard