Savina Yannatou och Primavera en Salonico med Lamia Bedioui

Aten-födda Savina Yannatou är en kulturbärare av sångtraditioner från Medelhavsområdet. Med en vågad, utforskande teknik och ett brett tonomfång ger hon nytt liv till de gamla sångerna.

Biljetter

I projektet Water undersöker Savina Yannatou och Primavera en Salonico tillsammans med Lamia Bedioui från Tunisien, myter om vatten i förhållande till liv och död, till önskan och rening, till magi. Ökenvärlden väcks till liv genom sånger på arabiska och beduinska dialekter av Lamia Bedioui. Melodier som har samexisterat och flätats samman med Medelhavsområdets sånger - från renässansen till modern tid.

Med lekfulla arrangemang och fri improvisation blir resultatet till ett unikt ljudlandskap, något som Savina Yannatou och Primavera en Salonico förfinat under 25 års kontinuerligt samarbete. Dessa röstekvilibrister och själfulla musiker tar oss med på en seglats genom Medelhavet.

Savina Yannatou - sång
Lamia Bedioui - sång

Primavera en Salonico:

Kostas Vomvolos - quanun, accordeon
Haris Lambrakis - ney
Kyriakos Gouventas - violin
Yannis Alexandris - oud
Michalis Siganidis - kontrabas
Kostas Theodorou: - slagverk
Kleopatra Korai - video

Konserten är ett samarbete med Re:Orient.

www.reorient.se