Musik

Rebecka Törnqvist

Jazzsångerskan Rebecka Törnqvist kommer till Kulturhuset Stadsteatern för en konsert i Hörsalen den 29 oktober. Nästan 30 år efter debuten är hon tillbaks med det experimentella albumet "Home Secretary" som hon spelat in tillsammans med sin återkommande samarbetspartner Johan Lindström. Ett album som beskrivits som hennes bästa hittills.

Biljetter

Rebecka Törnqvist har, tillsammans med ett antal namnkunniga musiker, de senaste åren – både på skiva och konsert – finslipat sitt samarbete till musik med stor tydlighet och frihet. "Musikalisk magi" (SvD), "omtumlande och stämningsfull konsert" (UNT) "melankoliskt och laddat" (GP), är några röster om gruppens konserter.

Rebecka Törnqvists senaste skiva, Home Secretary, blev hyllad i pressen och bland annat beskriven som hennes bästa hittills. I maj släpptes första singeln Helios från kommande album.

”Det låter som att Rebecka Törnqvist och vapendragaren Johan Lindström har haft något av kreativ lekstuga. De landar någonstans i närheten av jazz med ena örat mot nutida r’n’b, elektronika och dansgolv och andra örat mot repig gammal blues och allehanda ljudmontage.”

Pierre Hellqvist i en recension av albumet Home Secretary i musiktidskriften Sonic

Medverkande

Rebecka Törnqvist
Johan Lindström
Konrad Agnas
Felisia Westberg
Josefin Runsteen