Parkteatern

Parkteatern 80 år med Club Killers

En sjövild dunderorkester med inslag av reggae, rumba, pop, ska och smäktande dub är allt som behövs för ett lyckat 80-års firande. Husbandet från succén Kåldolmar och kalsipper återvänder till parken med en röjig konsert som får trädkronorna att gunga. Hurra för dig som följt oss genom åren och för dig som upptäcker oss för första gången. Den här kvällen firar vi Parkteatern!

Delar av bandet Club Killers på ett schackbräde

Om Club Killers

En orkester, en musikalisk filosofi, en klubb, ett spektakel!

Club Killers är storbandet som sedan 2003 bjudit upp till dans, med allsång, på klubbkvällar, via teaterföreställningar och oväntade musikaliska samarbeten. Orkestern som också är en klubb med samma namn har en lång historia med parkteatern då den ex var husband i teatersuccen Kåldolmar och kalsipper och flertalet magiska kvällar i Vitabergsparken .

Men en fot i den jamaicanska musiktraditionen låter orkestern musiken omtolkats, feltolkas och spreta för att tillslut formas till något så unikt i dessa tider som en inkluderande, tillåtande, sjövild  jätteorkester som bjuder sin publik på sväng, experiment, liv, blås, dans och poesi. Det bjuds på Reggae, jazz, pop, rumba, ska, rocksteady och smäktande dub.

Genom åren har bandet gästats av så vitt skilda artister såsom Neneh Cherry, Staffan Westerberg, Titiyo, Adam Tensta, Håkan Hellström, Mick Jones och Robyn.

Club Killers namn antyder på begreppet ”Killer” i den jamaicanska soundsystemkulturen ,som ungefär betyder  ”oemotståndligt dansant, svängig musik”