Musik
/
Stockholm Jazz Festival

Oddjob

Flerfaldigt grammisbelönade Oddjob tar ständigt nya grepp om jazzen och är aldrig rädda att utforska nya uttryck. Under årets Stockholm Jazz Festival äntrar de scenen i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern och tar med publiken på en musikalisk svängom i världsklass.

Biljetter

Onumrerade sittplatser

Under mer än två decennier har de hyllats av publik och kritiker både på hemmaplan och ute i världen. Deras musik är alltid Oddjobsk: spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad, med ett kokande sväng och ett telepatiskt samspel utöver det vanliga – både i sina egna kompositioner och i tolkningar av allt från dalkullekulningar och Weather Report till Clint Eastwood-filmmusik. Inte minst märks den musikaliska lekfullheten i det rosade barnprojektet Jazzoo som bland annat belönats med det prestigefyllda Grand Prix Du Disque i Frankrike och visats på SVT Barnkanalen.

Att allt Oddjob tar sig för blir guld bevisas inte minst med de tre Grammisar och
Manifestpriset som de kammat hem för sina skivor. Med fem av Sveriges mest etablerade musiker är bandet i ständig rörelse och förnyelse.

På scen
Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas,
Per ”Ruskträsk” Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk,
Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas,
Daniel Karlsson - piano, orgel, synth,
Lars Skoglund - trummor, slagverk

Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 13 och 22 oktober 2023. Årets festival presenterar stora namn såsom Lakecia Benjamin, Incognito, e.s.t 30 år - en hyllning till Esbjörn, Avishai Cohen samt Brandee Younger. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 25000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se