Soppteatern

Nu är det jul, igen

I sin julkonsert tar Lise & Gertrud sig an några av våra mest älskade och i viss mån sönderspelade julhits. Låtarna får sig en ordentlig omgång och tolkas på ett helt nytt sätt med duons personliga twist som inte lämnar någon oberörd.

Biljetter

På det här evenemanget krävs från 1 december 2021 vaccinationsbevis av dig som besökare. Läs mer här om vad som gäller.

”Vi har tittat på vilka jullåtar som verkligen stannat kvar genom åren
och ställt oss frågan varför? Vi dividerar lite kring det på scenen mellan låtarna. Istället för att äta sig igenom historien som i historieätarna så sjunger vi oss igenom den
.”   Lise & Gertrud

Efter dryg 20 år tillsammans på scenen besitter Lise & Gertrud en avspänd och självklar scennärvaro. Deras tilltal är personligt och de rör sig vigt mellan småputtrigt prat med publiken till starka berättelser. Publikkontakten är direkt och lämnar ingen oberörd.

Press

”Duon förvandlar slitna julklassiker som Leonard Cohens "Hallelujah" och John Lennons "Happy X-mas” till något alldeles, alldeles eget” NSD

Om Lise & Gertrud

Lise&Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för sådär 26 år sedan. En av de växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till… det mesta. De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise&Gertrud, två röster och en cello.

Idag är tillhör Lise&Gertrud toppskiktet av Svenska scenartister. Med två röster, en cello och ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Deras musikaliska skärpa, vässade humor och generositet gör de unika i sitt slag. Sedan starten 1998 har de producerat 20 produktioner i eget namn, spelat in 6 CD skivor och 2 DVD:er. Medverkat i otaliga Svenska TV program, bl.a Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande och Allsång på Skansen för att nämna några.

I salongen

• "Ett sällskap per bord"-regeln är borta vilket innebär att du kan komma att dela bord med någon du inte känner.
  • Majoriteten av borden har 4 platser vardera, ett fåtal bord har 2 platser vardera.
  • Om det står utsålt, finns det en chans att se föreställningen ändå?
    Vi har två bord vars platser inte går att boka via webben. Bord 35 (4 platser) och 37 (3 platser) är höga barbord, med höga pallar utan ryggstöd, men i övrigt dukade som våra andra bord. Biljetter till dessa bord kan endast köpas i biljettkassan på Sergels torg. Det kan alltså vara värt att ta vägarna förbi även om det står utsålt, med lite tur kan du ändå få biljetter till föreställningen du vill se.
Vilken soppa serveras?

3 dec - Grön ärtsoppa

21 dec - Höstens rotfruktssoppa med friterad surkål

22 dec - Säsongens krämiga svampsoppa

Våra soppor är vegetariska, laktos- och glutenfria. Är du allergisk eller har frågor om soppan, kontakta köket i förväg för alternativ:

E-post: soppan@gladaankan.se

• Färdtjänstadress: Benny Fredrikssons Torg 5
  • Ingången till Soppteatern finns på Kulturhusets entréplan i nivå med Sergels torg. Foajé och salong nås genom ordinarie entré via trappor (11 trappsteg), prata med publikvärdarna för hjälp att komma in via tillgänglighetsanspassad ingång som innebär ramp eller hiss.
  • Rullstolsplatser finns vid bord 19 och 25, dessa bokas i kontakt med kundtjänst på telefon 08-506 20 200. Om platserna inte bokas släpps de till allmän bokning fem dagar innan föreställningsdagen.
  • Borden i salongen är placerade i gradäng och vissa nås via trappor:
    • Bord 1-9 närmast scenen innebär åtta trappsteg ner sett från foajéns golvnivå.
    • Bord 10-18 innebär fyra trappsteg ner sett från foajéns golvnivå.
    • Bord 19-25 är i nivå med foajéns golvnivå.
    • Bord 26-31 innebär ett kliv upp sett från foajéns golvnivå.
    • Bord 32-34 innebär två kliv upp sett från foajéns golvnivå.
  • Bord 35 och 37 är höga barbord, med höga pallar utan ryggstöd. De står i nivå med foajéns golv. Biljetter till dessa bord kan endast köpas i biljettkassan på Sergels torg.
  • Tillgänglighetsanpassad toalett finns i foajén.
  • Prata med publikvärdarna för hjälp med hörhjälpmedel.
  • För frågor om specifika föreställningar rekommenderas att du kontaktar kundtjänst som kan hjälpa dig att få svar.

Har du frågor gällande tillgänglighet som inte besvaras här, kontakta kundtjänst för vidare hjälp:

kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se