Musik
/
Stockholm Jazz Festival

Nils Berg Cinemascope

Under Stockholm Jazz Festival är det urpremiär för Nils Berg Cinemascopes nya musikföreställning Religion! Den 19 oktober får vi följa med på en resa genom det undersköna landskapet i indiska Punjab. Filmklippen från Punjab ligger till grund för ny musik som framförs live av fyra musiker på scen tillsammans med det filmade materialet projicerat. Välkommen!

Biljetter

Fri sittning

Till Facebook-event

”Music is the sound of nature, the sound of God. 
No-one has seen the God, but nature is there. 
When the water flows, 
and when the wind blows these leaves make beautiful sounds.”

Bilen studsar fram på den gropiga vägen på landsbygden i indiska Punjab och vår tolk får kämpa med att överrösta motorljudet när hon i en ingivelse försöker sammanfatta något, en känsla hon just fick om musiken, Gud och naturen. Hur allt kan rymmas i det lilla och hur ljudet från löven i vinden kan vara precis det, eller något mer. 

I Nils Berg Cinemascopes nya föreställning får vi följa med på en resa genom det undersköna landskapet i indiska Punjab. Vi möter sikher, muslimer, kristna och hinduer som i korta sekvenser sjunger och spelar framför kameran. På ett hustak, i vägrenen, i ett vardagsrum, i en moské, på en gårdsplan i skymningen. Vad har de gemensamt och vad är det de vill förmedla eller bara uppleva inne i sig själva? Religionen, sången och beatet löper som en glödande tråd genom filmerna. Eller är det rätt och slätt människans längtan efter att släppa egot och för ett ögonblick uppleva något större?

Filmklippen från Punjab ligger till grund för ny musik som framförs live av fyra musiker på scen tillsammans med det filmade materialet projicerat. 

Nils Berg Cinemascope har funnits sedan 2011 och har under åren utvecklat sin idé att skapa musik tillsammans med filmat material från hela världen. Gruppen har släppt flera skivor, ett par filmer samt turnerat i hela världen. 

Line-up
Nils Berg - träblås
Josef Kallerdahl - kontrabas och elbas 
Konrad Agnas - trummor 
Gustaf Karlöf – klaviaturer

Regi: Peder Bjurman
Ljud: Anton Sundell

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 13 och 22 oktober 2023. Årets festival presenterar stora namn såsom Lakecia Benjamin, Incognito, e.s.t 30 år - en hyllning till Esbjörn, Avishai Cohen samt Brandee Younger. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 25000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se

Säkerhet på konsert

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen från 1 timme före evenemangets start. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Garderoben kostar 25 kr / person och 10 kr för extra väska/påse.