Musik

Necrophobic

Hösten 2023 markerar 30-årsjubileet av Necrophobics debutalbum "The Nocturnal Silence" och den 30 september tar de med sig gästerna General Surgery, Kvaen och Eternal Evil till Studion för ett specialset från 90-talet. Gör er redo för NOCTURNAL MASSACRE!

Biljetter

Necrophobic

Stockholms Necrophobic är ett av de första banden som provade att förena atmosfären från black metal med råstyrkan från death metal. I år fyller debutalbumet The Nocturnal Silence trettio år och det firas med en unik spelning på Kulturhuset Stadsteatern, där bandet kommer att framföra ett exklusivt set bestående av klassiker från nittiotalet.

General Surgery

Var det någon som pratade om läkare utan gränser? Stockholms anatomiexperter och goregrindkungar General Surgery verkar i alla fall inte ha någon gräns för hur mycket sjukdomar, tarmar och Carcass-referenser det går att klämma in i en låt.

– För vissa band fungerar det jättebra att ösa hela tiden, men inte för General Surgery, säger gitarristen Joacim Carlsson i en intervju med Close-Up. Vi försöker vara så dynamiska vi kan inom våra ramar. Tempot är det vi kan variera oss med. Lite d-takt, lite tvåtakt, lite slött och mycket grind, så det blir bra flyt.

Kvaen

Black metal med influenser från pagan metal och Bathory-influerad viking metal. Kvaen är ett soloprojekt av Jacob Björnfot i Kalix som blivit så omhuldat i underjorden att ett liveband nu har bildats, bland annat med Fredrik Andersson (tidigare i Amon Amarth) på trummor.

Eternal Evil

Eternal Evil från Järfälla bildades vintern 2019. Att denna unga kvartett lyssnat mycket på Slayer, Exodus och Venom är ingen hemlighet för den som lyssnat på den svärtade thrash metal-debuten The Warriors Awakening… Brings The Unholy Slaughter. Senare i år släpps det andra albumet, som är utlovat att bli en snabb, atmosfärisk och ond platta.

En affisch med grafik på