Musik

Natacha Atlas

Natacha Atlas har uppnått kultstatus för sin innovativa och unika mix av västerländska uttryck med traditionella arabiska. Hon brukar placeras i genren världsmusik men hennes stora krets av fans vet att hon i sitt skapande visar på större bredd än så.

Biljetter

Lyssna

Remote video URL

Natacha Atlas inledde sin musikaliska karriär genom att sjunga i ett belgiskt salsaband samtidigt som hon var verksam inom orientalisk dans. Genom åren har Natacha Atlas förflyttat sig i musikrummen och färdats från electronica, hip hop, reggae, drum ’n’ bass och franska chansoner till jazz och akustisk worldfusion med rötter i arabiska 1950- och 60-tals musiken.

Hennes röst har beskrivits som en av de mest distinkta i världen och den 4 november 2021 har du chansen att se henne uppträda i Hörsalen. Du behöver inte kunna arabiska för att förstå att hon porträtterar livets alla sidor, mörka som ljusa. Med en utstrålning som kan liknas vid den som hos legendarer som Oum Khalsoum, Fairuz och Warda, märker du inte ens hur du sveps in i hennes poetiska värld. Den här upplevelsen är något att berätta för barnbarnen, så gör dig redo för en oförglömlig höstkväll med vacker och stor musik i världsklass.