Musik

Mona Masrour

Ett röstfenomen som berör på djupet, ett framtidshopp som redan är här. Den 24 november välkomnar vi Mona Masrour till Stockholm Soul på Kulturhuset Stadsteatern med sin personliga R'n'B och otroliga röst.

Biljetter

Med personlig r’n’b som ligger i framkant hittar Mona Masrour en helt egen ficka på den svenska musikscenen. 20-åringen från Solna upptäcktes av meriterade hiphop-producenten Nils Svennem Lundberg, som under namnet Nisj jobbat med 
artister som Silvana Imam, Erik Lundin och Jelassi, när en vän till honom delade en video där Mona sjöng Jëlly-låten Mina. Nisj kände omedelbart att han ville samarbeta med den då sjuttonåriga röstbegåvningen, men annars har deras gemensamma projekt inte präglats av brådska. Eller som Mona lite skämtsamt formulerar det: ”Vi träffades 2017 och det var inte förrän 2020 som vi släppte något, så vi har pratat i tre år!”

På debutalbumet Scener, ett av 2021 års mest uppskrivna, hörs alternativ och modern r’n’b med en distinkt personlig prägel, kanske främst kännetecknad av såväl känslosamma som humoristiska slow jamz där Mona Masrours intima sång skapar en speciell förtrolighet. Sabina Ddumba har sagt: ”Jag grät första gången jag hörde Mona. Hennes röst är en gåva till oss alla.” 

Nisj är inne på samma spår: ”För mig är det här ett drömprojekt. Varje gång en låt blir klar känner jag ren och skär tacksamhet. Mona är en fullkomligt unik röst.”

Stockholm Soul

Stockholm Soul startades 2018 med målet att bli Sveriges nya festival för modern soul och den 23-26 november är det dags att för fjärde gången arrangera festivalen. Inom namnet Stockholm Soul ryms R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats. Här möter publiken samtidens mest intressanta akter på soulscenen.