Stockholm Jazz Festival

Mats Holmquist Stora Stygga - A Tribute to Chick Corea

I februari 2021 gick en av jazzvärldens största artister Chick Corea ur tiden 79 år gammal. Mats Holmquist Stora Stygga gav 2003 ut den hyllade CD:n "A Tribute to Chick Corea" vilken bland annat belönades med 4,5 stjärnor av den välkända musiksajten Allmusic.com.

Biljetter

När Chick fick en kopia av CD:n skrev han spontant ett brev till Mats som slutar med orden: "-Continue the high level of creativity. Our world needs it badly". Stora Stygga spelar hela musiken från CD:n och ytterligare material med fokus på Chicks 60- och 70-tals kompositioner (Windows, Crystal Silence, Times Lie, Armando's Rhumba med flera).

Arrangemangen är avancerade och ofta överraskande, med gott om utrymme för bandets fantastiska solister. Kvällen till ära har Mats plockat ihop ett fantastiskt band kryddat med gästspel från Tyskland och Norge. Alla älskare av Chick Corea och Stora Stygga. Missa inte denna kväll!

Fiete Felsch (Tyskland) - Altsax, Sopransax, Flöjt, Altflöjt, Klarinett
Peter Weniger (Tyskland) - Tenorsax, Klarinett
Henrik Westerberg - Tenorsax, Klarinett, Flöjt
Fredrik Lindborg - Barytonsax, Basklarinett, Flöjt
Johan Christoffersson - Altsax, Sopransax, Flöjt
Frank Brodahl (Norge) - Trumpet, Flygelhorn (lead)
Jacek Onuszkiewicz - Trumpet, Flygelhorn
Patrik Skogh - Trumpet, Flygelhorn
Karl Olandersson - Trumpet, Flygelhorn
Andreas Carpvik - Trombon
Anders Wiborg - Bastrombon
Mikel Ulfberg - Gitarr
Daniel Tilling - Piano
Filip Augustson - Bas
Adam Ross - Trummor

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 15 och 24 oktober 2021.

Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. 2019 slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av över 30 000 personer under sina tio dagar.