Musik
/
Stockholm Soul

Madi Banja

Madi Banja tar över Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern 27 november. Det blir en show inramad av berättelsen om Banjas resa som människa och artist och de ämnen han brinner för.

Biljetter

Madi Banja har tagit sig från Gambia till Sverige, vidare till Kalifornien och Schweiz och tillbaka till Sverige igen. Den geografiska vägen må ha varit lång, men den musikaliska är lika direkt som självklar.

Madi Banja slog igenom 2015 med omtalade debut-EP:n "Det var inte med meningen" som fick två P3 Guld-nomineringar (Årets Nykomling och Årets Hiphop/Soul) samt en Grammisnominering till Årets Hiphop/Soul. Fem år - och tvåsiffriga miljoner streams - senare har han blivit en av Sveriges mest hyllade artister, med låtar som Inga Problem, Ljuset i tunneln, Pa Dibba, Du och jag, Aladdin och Primadonna samt debutalbumet Välsignelsen.

Under 2020 släppte Madi Banja EP:n "HUNGER" – en fem spår lång EP med tidigare släppta låtar som Domino och JJC. "Med ’Hunger’ vill jag återspegla det som jag ser och det som pågår runt om i världen. Alla fem spåren på EP:n är länkade till saker som pågår just nu i samhället" säger Madi Banja.

Under hösten väntar nytt material som premiärspelas på Kulturhuset Stadsteatern den 27 november.