Musik
/
Soppteatern

LIOS

När violinisten Hanna Ekström och artisten Vera Vinter möts blir resultatet experimentella ljudlandskap som andas nordiskhet djupt rotad i naturen. Se en musikföreställning om att bli modigare tillsammans där folkton från Dalarna möter visa, med texter på svenska och dialekten Kalixmål.

Biljetter

Vera Vinter och Hanna Ekström framför musik
Foto: Josefin Wiklund/Norrbottensteatern

Mer om föreställningen och artisterna

När violinisten Hanna Ekström (Dalarna) och artisten Vera Vinter (Norrbotten) teamar upp blir resultatet experimentella ljudlandskap som andas nordiskhet djupt rotad i naturen. Folkton från Dalarna möter visa och industriell elektronmusik med texter på dialekten Kalixmål. 

Deras samarbete föddes ur en gemensam längtan att skapa musik på ett friare och mer lustfyllt sätt. Resultatet är levande, skört och nära med sång och fiol i centrum. I den aktuella musikföreställningen LIOS (ljus på dialekten Kalixmål) varvas text och musik med dialog om att glädja sig i onödan, hitta sin "andra hjärna", bli modigare tillsammans och bestämma sig för att sluta vara rädd. Under 60 minuter omsluts publiken av varma, roliga och finurliga scener.

Vera Vinter är artisten från Stora Lappträsk i Norrbotten som av recensenter beskrivits som “en sann berättare”. Hon debuterade med albumet Idyll 2012 och har sedan dess skapat fyra fullängdsalbum med texter på svenska och dialekt. Hon turnerar flitigt, både solo och tillsammans med andra artister som Emil Jensen, Petra Marklund, Bo Kaspers Orkester m. fl. 

Hanna Ekström är frilansande violinist, låtskrivare och producent från Vikmanshyttan i  Dalarna. Hon har arbetat som musiker sedan 2009 och har spelat live och i studio med de flesta av Sveriges artister, bland annat First Aid Kit, Miriam Bryant, Håkan Hellström m. fl. 2022 släppte Hanna Ekström och Vera Vinter albumet Lios som de skrivit och producerat tillsammans.

Läs mer om artisterna på deras webbsida

Medverkande och produktion

Text, musik & ljuddesign: Vera Vinter & Hanna Ekström
Regi: Siri Bengtén
Kostym: Hanna Rönnbäck och Lina Odell
Ljuddesign & mix: Anna Engberg
Visuals: David Enbom
Trailer och foto: LFA Film
Med stöd av Kulturrådet

Vilken soppa serveras?

15 mars - Krämig sötpotatissoppa

16 mars - Krämig sötpotatissoppa

Våra soppor är vegetariska, laktos- och glutenfria. Köket behöver information om specialkost och allergier i god tid i förväg, helst senast tre dagar innan ditt besök för bästa möjlighet att förbereda alternativ. Senare än så gör de sitt bästa utifrån förutsättningarna. För att hinna svara på mer allmänna frågor om soppan, innehåll och tillbehör behöver de ditt mejl senast 24 timmar innan ditt besök. 

E-post: maria.larka@memorio.se

Biljettsläpp på Soppteatern

Vi släpper biljetter månadsvis, första onsdagen i månaden för kommande månads program. Många av våra egna föreställningar och gästspel återkommer under säsongen så håll utkik efter dina favoriter!

  • Onsdag 7 februari kl.11 släpper vi mars-biljetterna
  • Onsdag 6 mars kl.11 släpper vi april-biljetterna
  • Onsdag 3 april kl.11 släpper vi maj-biljetterna

Undantag och extra biljettsläpp kan förekomma så håll dig uppdaterad här på vår webbsida, i våra sociala medier (Facebook och Instagram) samt prenumerera på Kulturhuset Stadsteaterns nyhetsbrev för att inte missa något.