Musik
/
Stockholm Jazz Festival

Lars Danielsson & Liberetto

Lars Danielsson, en av svensk jazz största basister, tar sin kvartett Lars Danielsson & Liberetto till Stockholm Jazz Festival för en kväll präglad av elegant lyrik och ett osvikligt groove.

Biljetter

Danielssons melodiska spel gav honom tidigt internationell uppmärksamhet och ledde till samarbeten med jazzgiganter som Charles Lloyd, Brecker Brothers, Mike Stern och John Scofield, för att inte glömma hans mångåriga inhemska samarbete med pianisterna Lars Jansson och Bobo Stenson, gitarristen Ulf Wakenius och sångerskan Cecile Norby.

Med grunden i jazzen och med starka influenser av folkmusik, pop och klassisk musik kommer Danielssons kvartett nu till jazzfestivalen med den kritikerrosade fjärdeplattan Cloudland i ryggen. På skivan gästas pianisten Grégory Privat, trumslagaren Magnus Öström, gitarristen John Parricelli och Danielsson av trumpetaren Arve Henriksen och klarinettisten Kinan Azmeh. Jazzfestivalens line-up består av Danielsson och Grégory Privat tillsammans med gitarristen Krister Jonsson och trumslagaren Robert Ikiz.

"Jag tänker på mina kompositioner som sånger", säger Danielsson som aldrig underskattar vikten av en stark berättande melodi. Lyssnande, intensivt kvartettspel med stort utrymme för det individuella är något av Liberettos adelsmärke. 

Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 14 och 23 oktober 2022. Årets festival presenterar stora namn såsom Ledisi sings Nina Simone, Rubalcaba, Shai Maestro Quartet samt Hiatus Kaiyote. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år och besöks av ca 25000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se.