Musik

Jeremy Jay

Den 18 april är Central Pop tillbaka och på scen står den fransk-amerikanska indie-stjärnan Jeremy Jay! Missade du honom på Primaverafestivalen i Barcelona för ett par år sedan så har du din chans nu. Skarp popmusik och drömsk surrealism i skön symbios.

Biljetter

Jeremy Jay har spelat musik ända sedan 14-årsåldern, tidigt påhejad av sina föräldrar som hjälpte honom att bygga en egen studio i familjens garage. När han var 18 år flyttade han till Portland, Oregon, där han träffade Calvin Johnson, sångare i Beat Happening och grundare av K Records. Det var på K Records som Jeremy Jay släppte sina tidigaste album.

Efter att ha uppträtt på Primaverafestivalen i Barcelona släpptes albumet Demons 2018. Därefter har Jeremy Jay släppt ett album per år och det senaste – September Strangers - kom så sent som 2022.

“It’s Jay’s most impressive release so far, and one of the smartest indie-pop albums of recent years.” - Recension av albumet Slow Dance på tinymixtapes.com

Till Facebook

Central Pop

Det blir inte mer centralt än så här. På Sveriges kanske centralaste plats finns en scen för det mest centrala vi har: popmusiken i ordets v i d a s t e mening. Handplockad på längden och tvären. Central Pop är en scen som huserar pop av alla de slag. Central och perifer. Legender möter framtida legender. Smalt möter brett. Kanadensisk fiol-pop möter österbottnisk glesbygds-indie.

Lyssna på Central Pop