Musik

Jenny Wilson + Vulkano

Jenny Wilson har sedan solodebuten "Love & Youth" 2005 utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Wilsons fall är det högst motiverat. Dessutom är hon en artist som ständigt är på väg i ny riktning. Nu kommer hon med senaste albumet "Mästerverket" och ger en konsert hos oss. Förband: explosiva trion Vulkano.

Biljetter

Jenny Wilson

Jenny Wilson har sedan solodebuten Love & Youth 2005 utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Wilsons fall är det högst motiverat. Dessutom är hon en artist som ständigt är på väg i ny riktning.

Tillsammans med sin syster Sara har hon nu omtolkat material från hela sin diskografi. Med sig på scen har de trummaskinens svänga beats, en pumpande bas, hypnotiska synthslingor och massvis av sång förstås. Det blir fysiskt, ösigt och dansant. 
 
”När världsläget är så dystert som nu, känner jag att jag vill använda scenen och min musik till något som ger oss energin och modet att leva - och vilja dansa!”

Wilson har skapat en karriär där hon ständigt återuppfinner sig själv. Från indiepopstjärna i First Floor Power, 
genom soloalbum om barndomstrauma, moderskap och cancer, till att skapa "erotic horror ambient" med sin partner i duon Driften - Wilson har fått ett rykte som de oräddas drottning. I samma veva har hennes musik hämtat inspiration från allt mellan gospel och Kraftwerk.

Vulkano

Trion Vulkano.

Vulkano är en trio från Stockholm som består av Lisa Pyk Wirström på synth, Rebecka Rolfart på bas och Cissi Efraimsson på trummor och sång. Trion blandar hittiga poprefränger med mullrande trummor, jungle-rythmer, förföriska melodier och pumpande basslingor. Vulkano är ett konstprojekt lika mycket som ett band och vid sidan av musiken skapar de visuell konst, film och performance-konst. Om du kommer till ett livegig med Vulkano kan du förvänta dig rå punkenergi och ditt hjärta kommer att explodera i färger och glitter.

Till Kulturhuset Stadsteatern kommer de med sitt fjärde album Fantasy vs. Reality, en kaxig punkig pop-pärla där bandet är lekfullare och mer experimentella än någonsin. Vulkano är ett av Sveriges främsta DIY-band och släpper albumet under eget skivbolag.