Musik
/
Stockholm Jazz Festival

Incognito

Den 19 oktober kommer acid jazz-legendarerna Incognito till Studion för en energifylld konsert under Stockholm Jazz Festival. Det brittiska bandet slog igenom för mer än 40 år sedan och har sedan dess ständigt fortsatt leverera oemotståndliga grooves indränkta i jazz, soul och funk. Med dessa klubbfavoriter på studioscenen ser vi fram emot en succékväll av dans, jazz-funk och smittande stämning!

Biljetter

Endast ståplatser

Brittiska bandet Incognito bildades 1978 och anses vara ett av de främsta i acid jazz-genren. Den centrala gestalten i bandet är Jean-Paul 'Bluey' Maunick, medan övriga medlemmar, exempelvis sångerskorna, har kommit och gått. Debutalbumet Jazz Funk kom 1981. Sedan dess har deras  unika brittiska sound bestått i nästan fyra decennier.

Även om debuten 1981 var ett landmärke för brittisk jazz-funk (med en ung Sade på omslaget och gäster inklusive Hugh Masekela), var det deras tidiga 90-talsinspelningar för Gilles Peterson Talkin' Loud-etikett som skulle få dem att bli miljonsäljande artister som cementerade sin plats på den internationella scenen. Och med klubbremixar av sådana som David Morales och Roger Sanchez skulle de ta klubbarna – och listorna – med storm.

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 13 och 22 oktober 2023. Årets festival presenterar stora namn såsom Lakecia Benjamin, Incognito, e.s.t 30 år - en hyllning till Esbjörn, Avishai Cohen samt Brandee Younger. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 25000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se